Kerámia főzőlapos tűzhelyen használhatóak e az eddig is használt edények?
Gázégős főzőlap után az üvekerámia tetű lassú, az indukciós jobb, de azt meg nem használhatják pl. szívritmus szabályozóval élők.
Én nem váltanék másra a gázégőről.
Az indukciós maga egy csoda :)
Nagyon gyors, mert nem felületről melegíti az edényt, hanem egyből az edényt melegíti. Könnyű kezelni és takarítani. Ha leveszed az edényt és a helye "forró" még az se éget meg annyira, ha véletlenül hozzáérsz, mint a kerámia.
Hátránya az, hogy csak mágnesezhető edény használható rajta (hűtőmegnessel ellenőrizheted az alját) illetve, ahogy fentebb is írták, nem mindenki használhatja. Ha nincs ilyen probléma a családban, akkor teljes biztonsággal használható :)
Csatlakozom az indukciósokhoz, már régóta használom.
Jóanyám évtizedek óta gázzal főz, aztán egyszer kapott 70 éves korában ajándékba az egyik családtagtól egy indukciósat, de csak egy egy laposat.
Mit mondott nekem négyszemközt?
Áááá , egy rezsó...
Mit csináljak vele ?
Aztán egyszer kifogyott a gázpalack.
Tőlem kérdezte, hogy hogyan is kell használni ezt az "indikósat" ?
Na azóta a gázkályha le van tojva. A kiürült palack sosem lett kicserélve telire. Most nézelődöm neki egy elektromos beépíthető sütőt, mert azért arra szükség lenne.
Ha teheted olyat válassz, aminek a kezelőfelülete nem ilyen érintő gombnak csúfolt pattanós gomb, hanem magán az üveg felületen vannak a kezelő gombok és tényleg csak érinteni kell az üveget.
A pattanós gombokkal volt gondom a készülékemnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!