„Sütőrumnak” a kommersz rumutánzatok sütésre használt változatát nevezik. Manapság ez abban merül ki, hogy erős íze és alacsony (20% körüli) alkoholtartalma van (utóbbi az alacsonyabb jövedéki adó miatt), egyébként finomszeszből és mesterséges aromából készül. De régen ennek is magasabb alkoholtartalma volt, főleg a szocializmusban.
Ha minőségi alternatívát keresel a mesterséges „sütőrumra”, akkor ezt a klasszikus „álrum-ízvilágot” ma a Stroh 80 és Spitz 80 „Inländerrumok” képviselik, természetes összetevőkkel.
„Sima rum” alatt egyrészt a valódi rumot értik (amire RUM van ráírva, és cukornádból/nádmelaszból desztillált alkohol), bár ebből is létezik igen olcsó. Emellett viszont a „sütőrumnak” is van „sima”, ivásra készült változata, ez a „kommersz rum”, amit szeszesital néven címkéznek olyan fantázianévvel (hajós, tengerész, runn, stb.), amiről a vásárló rumra asszociálhat.
(A rumaroma megint egy másik dolog.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!