Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a whiskey -ről?

Figyelt kérdés
[link]
2019. máj. 31. 12:09
 1/6 Mr.Q77 ***** válasza:
63%

Helló,

Kérdésed nem egyértelmű (mire vagy kíváncsi?), illetve az furcsa nekem miért egy „Isten háta mögötti” oldalról linkelted be a 2 legismertebb Bourbon whiskey- (márkát). Kb olyan mintha megkérdeznéd hogy mi a véleményetek erről a kocsiról és linkelnél egy Koreai blogon készült fotót egy Volkswagen Golfról.

Röviden: a képen a két legismertebb Amerika Bourbon whiskey márka 1-1 alap terméke látható.

Én a Skót Single Malt ok mellett tettem le a voksom, de mint minden kommersz - bármelyik random választott boltban/kocsmában megtalálható (Jim Beam-Jack Daniels/ Johnnie Walker- Ballantines-Chivas regal/Jameson) nagy tételben gyártott -kevert- whisk(e)y, élvezeti értéke csekély, ár-érték arányuk csapnivaló; berúgni ill koktélba ideális.

Bővebben:

[link]

2019. máj. 31. 12:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt a képet az italokról én készítettem és arra a képfeltöltő oldalra töltöttem fel!
2019. máj. 31. 13:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a választ!
2019. máj. 31. 13:15
 4/6 Phoney ***** válasza:
89%

Az alap Jim Beam ma egy aránylag könnyen iható olcsówhisky. A Jack Daniel's No. 7. egy kicsit letisztultabb, összeszedettebb, de vékonyabb-szárazabb ízű, és ennek az áráért azért már értelmesebb amerikai whiskyk is vannak.

Az ár/érték arány viszont tényleg borzalmas, mivel ebben az árkategóriában az ár nagy része adó és egyéb járulékos költség lesz. A Jim Beamnél pl. kb. 1000-1500 Ft az, amit a whiskyért fizetsz, a maradékot meg azért, hogy egyáltalán megvehesd. Ha az árát 3 üveg borra vagy 5-6 liter sörre költöd, akkor sokkal jobb italokat kapsz, és ugyanannyi alkoholt. Ha a Jack árából számolunk, akkor meg pláne.

Mr.Q77

A bourbon whisky nem kevert whisky... vagy legalábbis csak annyira, mint amennyire a single malt. Nem attól lesz rossz (és főleg nem attól lesz kevert) egy whisky, hogy nagy tételben csinálják.

2019. máj. 31. 13:49
 5/6 Mr.Q77 ***** válasza:
48%

Phoney

Igazad van, jogos.

"Belended" whisky re gondoltam mikor írtam de bourbon nem az.

Persze ha nagyon akarnám mondhatnám hogy mivel min 51% kukoricának kell lennie az alap gabonának a bourbonnál a többi lehet más gabona, magyarul a bourbon már alapból "kevert" ... ;) összehasonlítva SM-al na de ne bonyolítsuk a dolgot.

2019. máj. 31. 14:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Úúmmm... A jó öreg Jack Daniel's, a kedvenc whiskey-m! :) Viszont sajnos a bármelyik hétköznapi boltban kapható whiskey-k közül a legdrágább, 6000-8000 Ft között van a 7 decis! :( Viszont azért félévente-évente egyszer mindenképp megéri venni, persze annak aki szereti, én például nehezen tudnám valaha is megúnni azt a kellemesen füstös-szenes utóízét!

A Jim Beam-et még nem kóstoltam, de mindenképpen pont az a következő whiskey, amit már egy ideje szeretnék megkóstolni! Sógorom szerint hasonlít a Jack-re, csak annál aromájában is erősebb.

2019. jún. 1. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!