Helló,
Kérdésed nem egyértelmű (mire vagy kíváncsi?), illetve az furcsa nekem miért egy „Isten háta mögötti” oldalról linkelted be a 2 legismertebb Bourbon whiskey- (márkát). Kb olyan mintha megkérdeznéd hogy mi a véleményetek erről a kocsiról és linkelnél egy Koreai blogon készült fotót egy Volkswagen Golfról.
Röviden: a képen a két legismertebb Amerika Bourbon whiskey márka 1-1 alap terméke látható.
Én a Skót Single Malt ok mellett tettem le a voksom, de mint minden kommersz - bármelyik random választott boltban/kocsmában megtalálható (Jim Beam-Jack Daniels/ Johnnie Walker- Ballantines-Chivas regal/Jameson) nagy tételben gyártott -kevert- whisk(e)y, élvezeti értéke csekély, ár-érték arányuk csapnivaló; berúgni ill koktélba ideális.
Bővebben:
Az alap Jim Beam ma egy aránylag könnyen iható olcsówhisky. A Jack Daniel's No. 7. egy kicsit letisztultabb, összeszedettebb, de vékonyabb-szárazabb ízű, és ennek az áráért azért már értelmesebb amerikai whiskyk is vannak.
Az ár/érték arány viszont tényleg borzalmas, mivel ebben az árkategóriában az ár nagy része adó és egyéb járulékos költség lesz. A Jim Beamnél pl. kb. 1000-1500 Ft az, amit a whiskyért fizetsz, a maradékot meg azért, hogy egyáltalán megvehesd. Ha az árát 3 üveg borra vagy 5-6 liter sörre költöd, akkor sokkal jobb italokat kapsz, és ugyanannyi alkoholt. Ha a Jack árából számolunk, akkor meg pláne.
Mr.Q77
A bourbon whisky nem kevert whisky... vagy legalábbis csak annyira, mint amennyire a single malt. Nem attól lesz rossz (és főleg nem attól lesz kevert) egy whisky, hogy nagy tételben csinálják.
Phoney
Igazad van, jogos.
"Belended" whisky re gondoltam mikor írtam de bourbon nem az.
Persze ha nagyon akarnám mondhatnám hogy mivel min 51% kukoricának kell lennie az alap gabonának a bourbonnál a többi lehet más gabona, magyarul a bourbon már alapból "kevert" ... ;) összehasonlítva SM-al na de ne bonyolítsuk a dolgot.
Úúmmm... A jó öreg Jack Daniel's, a kedvenc whiskey-m! :) Viszont sajnos a bármelyik hétköznapi boltban kapható whiskey-k közül a legdrágább, 6000-8000 Ft között van a 7 decis! :( Viszont azért félévente-évente egyszer mindenképp megéri venni, persze annak aki szereti, én például nehezen tudnám valaha is megúnni azt a kellemesen füstös-szenes utóízét!
A Jim Beam-et még nem kóstoltam, de mindenképpen pont az a következő whiskey, amit már egy ideje szeretnék megkóstolni! Sógorom szerint hasonlít a Jack-re, csak annál aromájában is erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!