Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A sörtől, a bortól és a...

A sörtől, a bortól és a különböző röviditaloktól ugyanúgy rúgunk be, vagy van egy kis különbség ezek hatása között?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi, és ez minek köszönhető?

Jöhet személyes tapasztalat és tudományos érvelés is.

2019. ápr. 12. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
A berúgás az berúgás, mindegy, mitől. A másnap reggel már más tészta.
2019. ápr. 12. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én észrevettem hogy ha pl sörtöl rúgok be, akkor olyan sokkal nyugodtabb vagyok, mintha bort ittam volna, bortól nem tudom feszultebb vagyok azt érzem, szerintem minimálisan van különbség a piák között..
2019. ápr. 12. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Van némi különbség. Nekem pl. emlékezetkiesésem csak akkor van ha iszok egy este több rövidet is, ha sörtől vagy bortól rugok be soha. Tizenéves koromba zöldfülűként volt hogy bortól annyira berúgtam hogy nem bírtam megállni a lábamon, órákon át csak fetrengtem és hánytam de mindenre emlékszem, ezzel szembe töménytől van hogy a hányás közelében se vagyok, és nem is szédülök mégis kiesik 1-2 dolog. Ezen kívül észrevettem hogy a sör meg a tömény általában felerősíti az érzéseimet tehát ha jó kedvvel kezdek el inni akkor az a buli végéig kitart, ezzel szembe bornál mindig az van hogy ha nagyobb mennyiséget megiszok akkor buli végére elcseszett hangulatom lesz akkor is ha alapból jó kedvem volt. Nálam valahogy a tömény meg a sör inkább a buli ital, a bor az meg az úgymond elmélkedő ital. Egy komolyabb hangvételű beszélgetéshez jó pár pohárral meginni, illetve ebéd mellé neha jóesik egy pohár jobb száraz vörösbor, de nagy mennyiségbe mint mondtam mindig rosszkedvű leszek tőle és ráadásul a másnapom is bor esetén a legrosszabb.
2019. ápr. 13. 09:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Pálinka leviszi a vérnyomást és a cukrot is. Hirtelen. És hirtelen is ér véget ez. Ettől általában merészebbek lesznek.

Bor felviszi a vérnyomást. Rám úgy hat, hogy filozófusra iszom magam.

Sörben sok a vitamin és a komló nyugtató, altató hatású. Rám úgy hat mégis, h agresszív és bunkó leszek tőle.

Mindenkire máshogy hat. Valakinek gátlásokat old, valakinek erősíti azokat.

Aztan van a közhely-mondás : borban az igazság, sörben a vígasság, pálinkában az alkohol, vízben a baktérium.

Ha hidratálok rendesen, tiszta (nem szennyezett, nem kommersz) alkoholtól, nem leszek másnapos. Ellenben egy Borsodi sör elég az instans másnaphoz.

Ha keverem a különböző alkoholokat, rosszul leszek könnyen. Bier nach wein machts man schwein. És erről a hatásáról többen is beszámolnak.

2019. ápr. 14. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!