A sörtől, a bortól és a különböző röviditaloktól ugyanúgy rúgunk be, vagy van egy kis különbség ezek hatása között?
Ha igen, mi, és ez minek köszönhető?
Jöhet személyes tapasztalat és tudományos érvelés is.
Pálinka leviszi a vérnyomást és a cukrot is. Hirtelen. És hirtelen is ér véget ez. Ettől általában merészebbek lesznek.
Bor felviszi a vérnyomást. Rám úgy hat, hogy filozófusra iszom magam.
Sörben sok a vitamin és a komló nyugtató, altató hatású. Rám úgy hat mégis, h agresszív és bunkó leszek tőle.
Mindenkire máshogy hat. Valakinek gátlásokat old, valakinek erősíti azokat.
Aztan van a közhely-mondás : borban az igazság, sörben a vígasság, pálinkában az alkohol, vízben a baktérium.
Ha hidratálok rendesen, tiszta (nem szennyezett, nem kommersz) alkoholtól, nem leszek másnapos. Ellenben egy Borsodi sör elég az instans másnaphoz.
Ha keverem a különböző alkoholokat, rosszul leszek könnyen. Bier nach wein machts man schwein. És erről a hatásáról többen is beszámolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!