Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csak engem zavar hogy alig...

Csak engem zavar hogy alig lehet normális adagban bort vagy pezsgőt kapni?

Figyelt kérdés
A termékek 90% 750ml, és ugye az sok egy embernek! Maximum 2dl megengedett egy héten 1x. Eltenni viszont nem lehet, mert ugye egy hét múlva fehér száraz már fura íze van... A pezsgő meg főleg rossz annyi idő után, teljesen buborékmentes lesz....Meg rossz is....

2019. ápr. 6. 21:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%

A legtöbb ország nem Magyarország. Itthon nem vezethetsz ennyivel. Hiába próbálsz olyan dolgokkal érvelni, amik teljesen irrelevánsak.

Menj el egy ivóba és kérj egy kisfröccsöt. Ja, de nem teszed, mert inkább otthon ülsz és nyomogatod a piros gombot gyakorin. A megoldások meg nem érdekelnek :)

2019. ápr. 6. 23:14
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
#10 Az egy szinttel kultúráltabb, mint a kérdező, mert a buliban kinyitsz egy pezsgőt, akkor nem magadnak akarod az egészet, és mást is meg tudsz belőle kínálni.
2019. ápr. 6. 23:25
 13/26 anonim ***** válasza:
71%

A tescoban van egy csomó kicsi pezsgő, máshol is lehet kapni őket.

Amúgy egy cikk részlet:

"Sok kutatás próbálkozik azzal, hogy meghatározza, hol is kezdődik az alkoholfüggőség. A Webbeteg.hu szerint, ha valaki naponta mindössze 60 gramm alkoholt (1dl pálinka, 2 korsó sör vagy 3 dl bor) iszik meg, akkor még a "biztonságos" sávon belül marad, és nem válik belőle alkoholfüggő."

Sosem hallottam még ezt a 2 dl baromságot.

2019. ápr. 6. 23:48
 14/26 anonim ***** válasza:
85%

Erről annyit hogy az ökör iszik magában XD (akinek nem inge vegyen kabátot)

A gyártó minek gyártana 2 dl-es pezsgőt? Az egy tipikus olyan ital amit társaságban iszik az ember, nem mint pl a sör amit otthon a kanapén

2019. ápr. 6. 23:55
 15/26 anonim ***** válasza:
67%

Hagyjátok már, szegény kérdezőnek nagyon nehéz a felfogása, vagy nem érti a legegyszerűbb fogalmakat sem!

Az #1-es válaszoló 4. pontja teljesen releváns meghatározás, hogy az alkoholfogyasztás (leginkább) társadalmi tevékenység, és a gyártók pont erre számolnak, hogy nem egyetlen ember fogja meginni az egész üveggel!

De ennek ellenére a kérdező a kommentjében (#4) még mindig csak 1 embert vesz alapul, ami miatt megint megemlíti a 2 decis baromságát, és azzal jön, hogy a gyártók 7 és fél deci alapján alkoholistákkal számolnak!

Kérdező, mielőtt tovább hajtogatnád a magad igazát, értelmezd a válaszokat! Tudod egyáltalán, mi az, hogy TÁRSASÁG ? Amúgy ha egyedül iszol, a külön kapható palack visszazárót én is jó ötletnek tartom, szerintem teljesen tartani tudja a már felbontott ital minőségét, én ezt nem vonnám kétségbe!

2019. ápr. 7. 00:35
 16/26 anonim ***** válasza:
72%

Azért jó ítélkező vagy hallod-e.. Nincs azzal baj hogy te két deci bort/pezsgőt innál meg egy héten, de ettől még nem kell rögtön lealkoholistázni mindenkit aki ennél többet vesz.

Ha átjön a csajom és főzök neki egy üveg bort vagy pezsgőt simán megiszunk ketten, jó pár óra alatt, azért az se egy vészes mennyiség.

2019. ápr. 7. 02:08
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Leírták a lényeget, csak egy plusz: itt van 1000 recept, mindbe kell fehérbor, ha már végképp a nyakadon maradna.

[link]

2019. ápr. 7. 06:05
 18/26 anonim ***** válasza:
72%

Mindig tudtam, hogy baj van a májkrémmel. Nekem túl nagy. Követelem, hogy felezzék meg!

Kérdező, az van, hogy elsősorban nem a magukban ivó lúzereknek készül a pezsgő, bor.

2019. ápr. 7. 06:36
 19/26 anonim ***** válasza:
76%

Bort, pezsgőt az ember társaságba iszik nem egyedül, ezért nincs kicsi kiszerelés.

És Magyarországon ha iszol alkoholt akkor nem vezethetsz.

2019. ápr. 7. 07:11
 20/26 anonim ***** válasza:
77%
Jézusom...
2019. ápr. 7. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!