Alkohol miatt lett nagy a hasam?
Nagyon sokat iszol, és régóta, 3 év sok idő. Ettől simán lehet a hasad is nagy, és az arcod is püffedt.
Azt hittem, hogy naponta megiszol egy sört vagy valami ilyesmi. De ez a mennyiség nagyon durva.
Ha a nap végén iszol egy sört vagy a vacsorához egy pohár bort, mert jobban vagy hamarabb alszol tőle, az oké. De te hatalmas mennyiségeket fogyasztasz.
A stressz levezetésére, ha egészséges akar maradni az ember, akkor a sportot vagy más olyan módszert kell alkalmazni, ami nem eredményez felesleges "stresszt". Az alkohol a másnak, a hasnyálmirigynek, a felesleges kaja a szervezetnek az, felesleges terhelés. Gyakorlatilag a sport vagy valamely aktívabb játék (bowling) lehet az. Nekem a favágás segített, amikor elérhető volt anyámnál. Odaképzeltem a főnökömet, és a leggörcsösebb daraboknak is annyi volt.
Valami elől menekülsz vagy nem tudod magadban feldolgozni a stresszt.
Amit TENNI KELL (feltéve, hogy 60-nál tovább akarsz élni relatíve jó egészségben): Leszokni.
Amit TENNI ÉRDEMES:
1. A leszokáshoz addiktológiai segítséget kérni.
2. A vissza nem szokáshoz szakember segítségét kérni a lelki terhek feldolgozásának megtanulásához, azaz pszichoterápiára járni.
Mivel a tükör neked nem tetsző képet mutatott, és itt már kérdeztél a dologról, a leglényegesebb dolog már - majdnem teljesen - megvan: a betegségtudat.
Ilyen ivós volt egy angol dandy fazon is 1800 legelején. Visszavett mértéktartó emberre, és sokáig élt. A nevére nem emlékszek. Te is időben észbekaptál.
Sok sikert!
Kívánom, hogy sikerüljön hamar leszoknod róla!
Amúgy csak halkan megjegyzem, hogy ez anyagilag is rengeteg. Nekem ez is motiváló erő lenne, hogy ebből a pénzből mi mindent lehetne venni.
Persze, hogy az alkohol miatt nézel így ki. Egyetértek: kérj segítséget a leszokáshoz, a vissza nem szokáshoz és a lelki okok miatt is. Hidd el, segítenek!
És igen, más idegnyugtatót keress. Gondolj vissza a gyermekkorodra, mit csináltál szívesen (ha ez segít, mert jelenleg nincs ötleted e téren). Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!