Melyik az egészségesebb, a Whiskey vagy a Tequila?
Nem lehet túl nagy különbség...sem a gabonaféléknek, sem a kék agávénak nem tudok lényeges egészségügyi hatásáról.
A tequilát sokkal rövidebb ideig szokás érlelni (már ha egyáltalán érlelik, típusfüggő), szóval esetleg ennyivel tisztább, amitől lehet, hogy egészségesebb.
Mondjuk a minőségi tequila ott kezdődik, hogy só és citrom nélkül is élvezhető (mivel Mexikóban nem szokás úgy inni), ezt nem árt tudni.
Nos ezért mondtam hogy hasznos választ várok, hogy az ilyen "mindkettő káros" vagy " alkohol nem lehet egészséges" válaszokat mellőzzétek, hiszen a kismértékben fogyasztott alkohol hatásairól mind a mai napig nem bizonyították hogy mérhetően hatással lenne az emberi szervezetre.
A másik, az érlelési módok közötti különbség, nem tudom mennyire befolyásolja magát az alkoholt, de mivel a whiskey-t többször szűrik, párolják, azért godnoltam , hogy az valamivel jobb lehet, talán...
Márpedig az a nagy helyzet, hogy a minőségi szeszekben az alkohol szokott lenni a fő toxikológiai kérdés, és minden más teljesen eltörpül mellette. (Még a hírhedt abszintnál is.)
Szinte biztos, hogy 5,1 cl whiskey többet "árt", mint 5,0 cl tequila, és fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!