Hogyan válasszam Whiskyt?
Ha nyakonb****átok kólával, meg citrommal, meg a péztárca sem túl vastag, akkor én azt javaslom, hogy semmi mással ne foglalkozzatok, csak az árral. A legolcsóbbat vegyétek.
Pl egy Jack Daniels Single Barrel 100 proof-ért kár lenne...
Ha kólával akarod felönteni akkor édes mindegy mit veszel mert kólával keverni a whiskey-t az italra nézve szentségtörés.
Szóval ha veszel egy mezei Ballantine's-t 5-6 ezer Ft-ért az tökéletes erre a célra, állítom hogy azt erre a célra is találták ki mert magában szerintem nem finom.
Normális Whiskey után csak akkor nézz ha magában akarod inni, bár azt 10 alatt nem kapni.
Off: Nagyon szeretem a whiskyt, tisztán is, de azért nem akkora bűn, ha néha colaval is issza az ember. Szerintem az egy kifejezetten jó italkeverési forma. :)
Amúgy a Jack Daniel's nem rossz, Jim Beam más egy kicsit, de én azt is szeretem. JD kicsit drágább.
Ui. Egyszer kóstoljátok meg az Ördög jussát, nem rossz! ;) (Azt viszont csak tisztán.)
Méghogy 10 ezer Ft alatt nincs finom whisky?! Más az ár, és más mindenki saját szája ízlése! Bevallom, nem sok whisky-t kóstoltam eddig, de nekem például a Jack Daniel's nagyon ízlik, az a kedvencem, csakis tisztán iszom, és az "csak" speciel hétezres árkategória! Egyik kolleganőmnek meg nemcsak whisky-ből, de összességében a kedvenc alkoholos piája, és Ő meg csak kólával felöntve issza.
Na már most, kérdező, a whisky-nek (legalább) 2 -féle ízvilága van: lágy, selymes (például Ballantines), vagy kellemesen füstös, szenes (például Jack Daniel's). Nekem ez utóbbi a kedvencem, sógoromnak meg a Ballantines, és Ő is csak tisztán issza. Más márkásabb whisky-t még nem kóstoltam, de a Jim Beam a következő, amit szeretnék megkóstolni. A Ballantines sokkal olcsóbb Jack-nél és Jim-nél is, de 7 decisből mindegyik kijön nyolcezerből, literes Jack viszont nem valószínű! :/
DE: ha a selymesebb íz mellett döntesz, és csak felöntve akarjátok inni, tisztán nem, akkor ne költs annyit Ballantines-ra, felöntéshez elég egy 3500-4000 Ft-os Joe Black is, ami viszont tisztán idva csak iható ízű, de élvezhetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!