Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen bor kínálatnak illik...

Milyen bor kínálatnak illik hogy legyen egy középkategóris vendéglátó egységben?

Figyelt kérdés
bor

2018. nov. 25. 18:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Legyen egy "ház bora" ebből persze fehér, rozé és vörös. Kimértek. Ezek lehetnek fogyástól függően 1,5 literes palackokban, itt a Balatonnál a Varga pincészetnek vannak ilyen jó ár-érték arányú boraik. Ha nagyobb az egység, akkor a 3, 5 vagy 10 literes bag in boxokat javaslom. Megbízható a Cézár pincészet (Nagyrada) borai, valamint Uzsáról a Nagy és Nagy Kft borai. De a Varga pincészetnek is vannak dobozos termékei. Ezek legyenek az alap kategóriák, természetesen árban is. Ezek után jöhetnek a teljesen más árfekvésű palackozott borok, amiket rendszerint külön borlapon illik reklámozni. Itt is alap a 3 fajta, Magyarország kiemelt borvidékeiről. Kicsit itt haza beszélek, kezdem Badacsonnyal, Sopron, Pannonhalma, Villány, Szekszárd, Eger, Tokaj.

Én biztosan nem tartanék minden borvidékről, inkább választanék egy árban és értékben kimagaslót nyújtó pincészetet, ahol egy helyen mindent megkapok. De figyelembe kell venni a jellemzőket, a soproni vidéken a kékfrankos a jellemző, nincs rozé illetve fehér bor, csak ritkán. Ez Badacsonyra is jellemző volt de lassan változik.

Legyen aztán a kínálatban legalább egy félédes mindhárom színből a hozzá nem értőknek, és legyen 1-2 csúcsbor, valami barikolt vörös, fehérből késői szüretű, vagy jégbor.

2018. nov. 29. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!