Lehet-e törkölypálinkát főzni nem leszemezett szőlőből is?
nem értek hozzá. neten találtam ezt a leírást.
csak példának :)
"Szőlő törköly seprő pálinka
Azután készítettem leszemelt, (szár nélküli) darált szőlőszemekből szőlő pálinkát. Ez hálás feladat, mert mivel benne maradt az összes szőlőlé, mondhatom “jól fizetett” 🙂 Nekem az ízéből, illatából hiányzott a szárjelleg ezért így nem is csináltam ezzel a módszerrel többet párlatot. Ne érts félre, nem volt rossz. Íze megfelelően áthozta a szőlő minden aromáját, de nekem valahogy nekem, a szárjellegtől törköly a törköly.
Szőlő törköly seprő pálinka
Szőlő pálinka:
Aztán, volt olyan, amikor csak ledaráltam a szőlőt. Benne maradt lé, héj, szár. Talán ez ízlett nekem a legjobban. Ebben az esetben mindent volt ideje a cefrének “átörökíteni” a pálinkába. Darálás után egyből indítottam az erjedést, mely hevesen indult, (magas cukortartalom!) és kb 8 nap alatt le is zajlott.Természetesen az üstbe bekerült az összes alkotórész, nem csak a lé."
szóval lehet ezek szerint,sőt valakinek így jobban ízlik :)
Törköly: a szőlő préselése után visszamaradt héj, szár és mag keveréke.
A törkölyhöz 100kilogrammonként 25kg seprőt is lehet adagolni, ha az abból keletkező alkohol nem haladja meg a kapott pálinka alkoholtartalmának 30%-át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!