Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hutoben a mustom miert kezdett...

Hutoben a mustom miert kezdett el szansavasodni?

Figyelt kérdés
Mit rontottam el?

2018. szept. 7. 17:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, beindult a borképződés folyamata.
2018. szept. 7. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Hutoben hogy lehet ez? Fagyasztoba kellett volna rakni vagy hogy lehet megorizni a mustot?
2018. szept. 7. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
a víz fagyáspontja felett mindenképpen beindult volna az erjedés. Hőkezelni kellett volna, esetleg valami erjedésgátlót beletenni (borkén vagy szalicil, nátriumbenzoát).
2018. szept. 7. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Fagyáspont felett mindenképp beindul az erjedés. A vaderjesztők képességei nem kimagaslók, de ha megfelelő lappangási időt hagysz nekik, be fogják indítani az erjedést, erre számítani kell. Lehet, hogy hetek kellenek hozzá, de be fog indulni a bugi. Ha mindenáron mustot szeretnél megőrizni, akkor tartósító eljáráshoz kell folyamodnod: fagyasztás, cukrozás, sterilizálás vagy tartósítószerek adagolása.
2018. szept. 7. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Akkor mar elkestem ezzel ha eleg szensavas mar a mustom?
2018. szept. 7. 19:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Még nem biztos, hogy elkéstél. Persze kérdés az, hogy mit jelent: "elég szénsavas a mustom". Az alkoholos erjedés első 2-3 napjában még "meg lehet fogni" a mustot pasztőrözéssel és szalicillel (nálunk még lehet kapni, ún. korszerű és EU-konform tartósítószerre nem tudom átszámítan). Ha egy hete erjed, akkor tessék szépen elerjeszteni borrá, az Úristen is azt akarja.
2018. szept. 7. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Ebbol mar bor lesz. De azt se tudom h hogy kell :D van 6 liter must, ezt uvegbe rakom es hogyan tovabb?
2018. szept. 7. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:
76%

Mit rontottam el?


Nem ittad meg időben! Én ha muftom van addig ifom míg be nem fofom! :-)

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

A mustod bor szeretne lenni! :-)

2018. szept. 22. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!