Meggybortól kaphatok ciánmérgezést?
Figyelt kérdés
Csináltam meggybort a meggyet egészben szőlőzúzón daráltuk egy pér meg széthasadt, hagytuk állni 3 napig és préseltük. Kifort, nagyon ütős lett nem keserű. Most olvastam, hogy a szétrágott meggytől ciánmérgezést lehet kapni, van okom félni?2018. aug. 25. 21:38
1/4 anonim válasza:
Egy-két magtól nem lesz semmi bajod. Ahhoz sokkal több meggymagot kéne elfogyasztanod, hogy ciánmérgezést kapj.
Mellesleg a meggymag ciántartalma elenyésző, az őszibaracknak sokkal combosabb a ciántartalma.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
3 veder meggyből csináltam, nagyábol a magok 30% a zúzódhatott szét, de ázott benne pár napig, összesen 20 liter bor van.
2018. aug. 25. 22:15
3/4 anonim válasza:
Mivel összességében kevés mag jutott bele, és nyilván nem is egyszerre fogod meginni, szerintem nem lesz tőle bajod.
4/4 anonim válasza:
Lehet hogy ez nem igaz, de hallottam, hogy a cián termólabilis. Ha felforralod a bort, elméletileg elbomlik. De ennek alaposabban utána kell nézni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!