Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért ajánlják a Jim Beamet...

Miért ajánlják a Jim Beamet colával, amikor üti egymást?

Figyelt kérdés

A Jim Beamet pohárral adták, amin az állt, hogy kólával igya. Még van is a poháron egy jelzés, hogy meddig kell beleönteni a whískeit az alján. Az ital is olyan hogy nem édes, azt sugallva hogy azért ilyen hogy keverhessük mással.

Azt viszont nem értem miért ajánlja maga acég a colát, hisz az üti ? Nem érezzük megfelelően az ital hatását, mert a kola élénkít, kiüti az alkohol és az azt övező ízvilág bágyulatát

2018. aug. 16. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az íze miatt.

De te még szerintem ne igyál, nem kötelező..

2018. aug. 16. 15:09
 2/7 Phoney ***** válasza:
90%

Nem „üti”. Lehet, hogy ugyanannyi whiskytől egy árnyalattal kevésbé leszel részeg kólával együtt, de ezt leszámítva ugyanúgy be tudsz rúgni. (Sőt, koffein mellett éppenséggel jobban be lehet rúgni, de most ebbe nem megyek bele.)

Mellesleg felesenként 2 deci kóla az nem sok semmi. Egy liter kólában van egy erős kávéra való koffein (100 mg).

Főleg azért ajánlják így, mert a "fehér" Jim Beam önmagában egy viszonylag szerény, alsókategóriás whisky (bár ihatónak iható, de nem több), ezért igazán csak keverve lehet minőségi italként pozicionálni.

2018. aug. 16. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
A 100 mg koffein jóval több, mint ami egy erős kávéban van.
2018. aug. 16. 16:46
 4/7 Phoney ***** válasza:
75%

ma 16:46

Nem tudom, nálatok mi az erős kávé... bemész bármelyik nagyobb kávézólánchoz, a KIS adagokban van 100 mg körül. A többiben akár 150-200 mg. Még egy sima espressoban is van 77, pedig annak pont nem a koffeintartalma az erőssége.

[link]

2018. aug. 16. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

4

Egy espressonak pont a koffeintartalom a erőssége, egy ristrettónak még inkább.

Láncos izét nem iszom, olasz kávét iszom.

2018. aug. 16. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
#3 nem, egy egy jó erős kávé simán több mint 100mg koffein, a sima (örölt, szemes, kapszulás) kávékon nem tüntetik fel, de például a Lidl saját márkás 330ml-es tejeskávéjában több mint 170 mg koffein van.
2018. aug. 16. 17:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Az "üti egymást" alatt gondolom az ellentét játszik, az alkohol ütő, és a koffein élénkítő hatására érted, általánosságban, mert konkrét "márkás ütés" nincs! A mai napig én is így vagyok vele, hogy nem kockáztatok, nem iszom közvetlenül piára kávét, vagy fordítva. Pedig másoktól már láttam ilyet, és semmi bajuk nem lett, de én akkor sem akarom keverni az "ellentétes hatóanyagokat". Aztán idén névnapomra kaptam egy kis doboz (330 ml 4,5%) Jim Beam-et, ami egy gyári keverék volt "bourbon whiskey & cola", és én is meglepődtem, hogy létezik ilyen! :/ Leginkább csak a kóla ízét lehetett érezni rajta, mást nem igazán.

Én és egyik kolléganőm is imádjuk a Jack Daniel's-t, én tisztán szeretem, Ő viszont ha teheti, akkor Coca Colával felöntve issza.

2018. aug. 18. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!