Erdélyben milyen sört érdemes venni?
A Silva nagyon jo (van belole szoke, barna, IPA).
Az Azuga is jo, bar draga, es nem lehet mindenutt kapni.
A Ciucas olcso, de nem tul rossz.
Iható az Igazi Csíki Sör, de egész jó a Csíki Sör (Ciuc) is, függetlenül a nagy kultúrharctól.
A Temesvárit (Timisoreana) vagy szereted vagy nem. Van egy jellegzetes mellékíze, akik szeretik, pont azért isszák, akik nem szeretik, pont azért kerülik. De az egyik legrégebbi sörgyár Erdélyben, nagy múltja van.
Én a kolozsvári URSUS sört szeretem a legjobban, amolyan középút, szerintem pont az, amit keresel a leírásod alapján.
Aztán vannak nagyon gyengus sörök is, számomra ilyen a vásárhelyi Neumarkt, de a Bürger vagy a szatmári Samberg is. Ezeket én kerülöm.
Akadnak finom kézműves sörök is mostmár, sokféle van, de szerintem most nem azt keresel.
Remélem, segítettem. :-)
Ja, és igen, a Silva is tényleg jó (annak is van egy jellegzetes mellékíze, amit vagy szeretsz vagy nem, de nekem bejön).
A Bucegi-et és a Ciucast (főleg utóbbit) én gyenge minőségű sörnek tartom viszont, nem ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!