Van valami konkrét oka hogy néhány olcsó "sört" miért csinálnak nagyon szénsavasra?
Figyelt kérdés
nem egynél figyeltem meg hogy ha nem vagy nagyon szakavatott, alig csúszik le a rengeteg szénsavtól pedig a legallja 3 vagy az egyel jobb 4-%os kategóriában van2018. aug. 2. 19:45
1/4 anonim válasza:
Mert a szén-dioxid olcsóbb, mint a sör.
2/4 anonim válasza:
Valószínűleg azért mert ilyen a magyar ízlés, az olcsó pezsgő és az ásványvíz is erősen szénsavas Magyarországon (az olasz dúsított ásványvízek kb a Magyarországi fél-szénsavasnak felelnek meg. A másik ok az lehet hogy az extra szénsavval normális beltartalom nélkül is szép vastag habja lesz a sörnek, ami persze hamar eltűnik. Dolgoztam csaposként és tapasztaltam hogy például az Arany Ászok habja kb négyszer gyorsabban tűnik el mint a Soproni-nak, pedig utóbbi sem a sörgyártás csúcsa.
3/4 anonim válasza:
Egyszerű, minél szénsavasabb annál kevésbé érzed a sör saját ízét. Elnyomja a szénsav, mondjuk nem az alkoholfoktól függ a sör minősége.
4/4 anonim válasza:
Így van, a szénsav elnyomja a szar sörök ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!