Pálinkát egylépcsős kifőzésnél nincs alszesz?
Ugye kétlépcsősnél először lefőzik a cefrét, keletkezik az alszesz, amit szintén lefőznek mégegyszer és úgy lesz belőle pálinka.
De nem értem hogyha egyszer főzik csak le, hogy lesz rögtön a cefréből pálinka.
Minden létező szeszfőző készüléknél külön folyamat a cefrefőzés és a finomítás, de az egylépcsősnél egy főzés alkalmával, párhuzamosan történik a kettő; az üstben, illetve az oszlopban.
Fogd fel úgy, hogy az alszeszt nem cseppfolyósítja, hanem már gőz formájában megy is tovább finomításra.
A szeszfőzésben nem feltétlenül az a lényeg, hogy kétszer legyen lefőzve, hanem az, hogy a főző képes legyen érdemben frakcionálni párlatelválasztáskor. Sima kisüstön is lehet már cefrefőzéskor "párlatelválasztást" csinálni, csak elég rosszul.
Persze egylépcsős főzőből is készülnek olyanok (főleg, amik nem végeznek igazi rektifikációt, mert nincsenek tányérjaik), amiknél vitatható, hogy mennyire alkalmasak egymenetes főzésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!