Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkát egylépcsős kifőzésnél...

Pálinkát egylépcsős kifőzésnél nincs alszesz?

Figyelt kérdés

Ugye kétlépcsősnél először lefőzik a cefrét, keletkezik az alszesz, amit szintén lefőznek mégegyszer és úgy lesz belőle pálinka.

De nem értem hogyha egyszer főzik csak le, hogy lesz rögtön a cefréből pálinka.


2018. júl. 28. 22:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Persze hogy nincs alszesz. Nem véletlenül hóvják egylépcsős főzésnek. Más maga a főző kialakítása. Nincs szükség kétszeri lepárlásra.
2018. júl. 29. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:

Minden létező szeszfőző készüléknél külön folyamat a cefrefőzés és a finomítás, de az egylépcsősnél egy főzés alkalmával, párhuzamosan történik a kettő; az üstben, illetve az oszlopban.


Fogd fel úgy, hogy az alszeszt nem cseppfolyósítja, hanem már gőz formájában megy is tovább finomításra.


A szeszfőzésben nem feltétlenül az a lényeg, hogy kétszer legyen lefőzve, hanem az, hogy a főző képes legyen érdemben frakcionálni párlatelválasztáskor. Sima kisüstön is lehet már cefrefőzéskor "párlatelválasztást" csinálni, csak elég rosszul.


Persze egylépcsős főzőből is készülnek olyanok (főleg, amik nem végeznek igazi rektifikációt, mert nincsenek tányérjaik), amiknél vitatható, hogy mennyire alkalmasak egymenetes főzésre.

2018. júl. 29. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!