Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha veszek egy üveg bort és...

Ha veszek egy üveg bort és elteszem mondjuk 50 évig akkor annak nő az értéke?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy nem, mert nem tudod megfelelően tárolni. (Az első pár évben még nőhet, aztán rohamosan csökken, végül csupán az üveg betétdíját fogja érni.)

Vízszintesen elfektetve kell tárolni, hogy a dugó "bor alatt" legyen, és hűvös (pincehideg) hely kell neki. Ez biztos, a többit megmondják a hozzáértők (remélem).

2010. jún. 18. 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezen agyaltam már én is. Úgyhogy kíváncsian várom a hozzáértők válaszát!!! Köszi a kérdést!
2010. jún. 18. 19:35
 3/5 anonim ***** válasza:
én úgy hallottam, eléggé borfüggő. van, amelyik nem szereti és besavanyodik...
2010. jún. 18. 19:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha üvegestől elteszed az első néhány évben nőhet az értke, utána csak megromlik. A palackozott bornak nem nő az értéke. Ha tölgyfahordóban lenne tárolva, úgy nőhetne az értéke.
2010. jún. 18. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
nem nő, csak ha hordóban tárolod nagymennyiségben... semmi értelme nincs sokáig tárolni, 10-15évig az aszúkat, de annál tovább nem sok értelme van...
2010. jún. 23. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!