Melyik sör lehet ez?
Idén májusban voltam kinnt Szlovákiában és Kassán a főtér közelében ittam egy nagyon finom barna sört. Máig emlegetem, hogy milyen finom volt, de sajnos elfelejtettem a nevét. Tudnátok segíteni mi lehet a neve.
Annyit megjegyeztem, hogy rövid, max 6 betűs, magyar szájnak is könnyen kimondható neve volt. A nevében nem volt semmilyen olyan betű, ami a magyarba ne lenne és ha jól emlékszem B-vel kezdődik a neve, de ez az utolsó nem biztos. A sör maga sötét barna volt és kicsit kávés utóíze volt. És gyanítom, hogy ez valami kifejezetten szlovák/cseh sör lehet, mert máshol nem találkoztam vele. Ha akármi tipped van, hogy leírásom alapján melyik sör lehet ez, azt előre is köszönöm.
Google -> slovensko pivo vagy czech pivo
Képtalálatok és lehet keresgélni!
Főleg, hogy a barna sör nem éri el a "sötét" színt, mindig megmarad a világosnál sötétebb, de még mindig "közép" tartományban.
A stoutok viszont nagyon barnák, námelyik szinte fekete, és valóban kávé - esetenként füstös - ízük van a pörkölt malátától.
29n
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!