Hogyan legyek benne biztos, hogy tiszta?
Hát kérdezd meg tőle, hogyan készítette, miből van.
De szerintem egy patikus tud segíteni.
Sehogy nem lehetsz benne biztos. Ha ennyire reálisnak tartod, hogy az ismerősöd meg akar mérgezni, akkor ne idd meg. De ez persze a házikolbászra meg a lekvárra is ugyanúgy érvényes...
Ha attól félsz, hogy már ő is így szerezte, de magabiztosan mered állítani, hogy ez tényleg pálinkaillat (és nem sütőaroma), akkor nem igazán érdemes aggódnod. Az "okosban szerzett" szeszt nem nagyon jó illatú házipálinkával szokták keverni, hanem leginkább önmagában, olcsó ízesítés után adják el. (Gyakran bolti italnak álcázva, ahogy a legutóbbi mérgezéses esetnél is.)
Körülményes mérésekkel meg lehet határozni, hogy mennyi metil-alkohol van a pálinkában, de egy szeszfőzdében ezt nem tudják elvégezni.
Amúgy a pálinkában tartalmaznia kell minimális mennyiségű metil-alkoholt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!