Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan legyek benne biztos,...

Hogyan legyek benne biztos, hogy tiszta?

Figyelt kérdés
Kaptam ajándékba ismerőstől fél liter házipálinkát.Elég szegény körülmények között élnek.Az illata nagyon jó.Hogyan lehetek benne biztos, hogy nem keverte valamivel? Pl: metil alkohol, vagy ki tudja mi? Ha próbaképpen megiszok egy kis kupicával(3 cl), lehet tőle komoly bajom?
2018. febr. 6. 02:04
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Hát kérdezd meg tőle, hogyan készítette, miből van.

De szerintem egy patikus tud segíteni.

2018. febr. 6. 03:28
 2/5 Phoney ***** válasza:
100%

Sehogy nem lehetsz benne biztos. Ha ennyire reálisnak tartod, hogy az ismerősöd meg akar mérgezni, akkor ne idd meg. De ez persze a házikolbászra meg a lekvárra is ugyanúgy érvényes...

Ha attól félsz, hogy már ő is így szerezte, de magabiztosan mered állítani, hogy ez tényleg pálinkaillat (és nem sütőaroma), akkor nem igazán érdemes aggódnod. Az "okosban szerzett" szeszt nem nagyon jó illatú házipálinkával szokták keverni, hanem leginkább önmagában, olcsó ízesítés után adják el. (Gyakran bolti italnak álcázva, ahogy a legutóbbi mérgezéses esetnél is.)

2018. febr. 6. 10:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Azóta leteszteltem és nem lett bajom! :D
2018. febr. 6. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg egy palinkafozdeben lehet tudnanak segiteni. Az a baj, hogy ha metiles, akkor is nem bihtos, hogy rogton bajod lesz, csak egyszercsak majd megvakulsz...
2018. febr. 6. 17:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Körülményes mérésekkel meg lehet határozni, hogy mennyi metil-alkohol van a pálinkában, de egy szeszfőzdében ezt nem tudják elvégezni.

Amúgy a pálinkában tartalmaznia kell minimális mennyiségű metil-alkoholt!

2018. febr. 7. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!