Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bűntudatom lesz, ha alkoholt...

Bűntudatom lesz, ha alkoholt iszom. Mit csináljak? 15/F

Figyelt kérdés

A szüleim nagyon belémnevelték, hogy rossz dolog meg nagyon káros, amit nagyon jól tudok.

De holnap lesz majd egy szilveszteri buli ahol biztos, hogy mindenki fog inni és nem akarok annyira kitűnni.

Viszong nagy bűntudatom lesz utána és szégyellni fogom magam a szüleim előtt, ha rájönnek.

Mert meg valahogy nem érzem magam felnőttnek.

2017. dec. 30. 18:02
 1/9 Mojjo ***** válasza:
89%
Igyál mértékkel. Mondjuk egy sört el lehet órákig is kortyolgatni, vagy egy pohár bort.
2017. dec. 30. 18:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, iszol egy doboz sört, aztán ha megkérdezik hányadik, megmondod hogy a 3. :D
2017. dec. 30. 18:08
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Akkor ne igyál.
2017. dec. 30. 18:33
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
A felnőttek is attól lesznek felnőttek, hogy képesek nemet mondani, ha valamit nagyon nem akarnak. Úgy érzem, hogy nem csak a szüleid miatt vonakodsz attól, hogy most alkoholt igyál, hanem te sem szeretnél. Csak azért, hogy ne tűnj ki a többiek közül, ne igyál, nem muszáj.
2017. dec. 30. 19:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az előző szépen írta. Legyél képes nemet mondani. Sokkal jobban jössz ki a szituból. Ha emiatt nem fogadnak be egy társaságba, ne is vágyjál oda.
2017. dec. 30. 20:58
 6/9 anonim ***** válasza:
58%

Amúgy, én egyik pártot sem fogom, de ez a nem iszok semmit mert szüleim megtiltották, ez az a kategória, hogy anyuci/apuci pici fia leszel felnőtt emberként is.

Tényleg nem bántásként, de nekem is voltak ilyen osztálytársaim, akik ugyanígy voltak. Ha hébe hóba iszol egy sört vagy egy pohár bort, attól semmi bajod nem lesz, sőt, van pár jótékony hatása is, mindössze a mértéket kell tudni, nem a semmiért mondják, hogy az alkohol is lehet gyógyszer, ahogy a gyógyszer is lehet méreg.

Na de száz szónak is egy a vége, nem akarlak én egy irányba sem buzdítani, én csak azt szerettem volna kifejezni, hogy megkóstolsz valamit, megtapasztalod milyen, utána el tudod dönteni, hogy az kell-e neked.

Én is csak hébe-hóba iszok, és akkor is csak sört, de igazából az ízét szeretem, tulajdonképpen ha volna olyan mentes sör, aminek nincs más íze simán beérném azzal.

2017. dec. 30. 23:48
 7/9 anonim válasza:
48%
Mondd el nekik, ha megtudod mit gondolnak róla már nem lesz bűntudatod (az csak attól van, hogy félsz, hogy elítélnek, elítélnének/ valami rosszat gondolnak, gondolnának rólad miatta).
2017. dec. 31. 04:09
 8/9 anonim ***** válasza:
83%
Akik előtt szégyellni kell, hogy nem iszol, azok nem barátok.
2017. dec. 31. 07:04
 9/9 anonim válasza:

Minden válasz jó választás.

Talán a 8 as válasza egy kicsit bővítendő. Itt figyelembe kell venni a vallást, vagy az elemi prüditást. Ha viszonylag " normális" kategória a szülő akkor el lehet mondani.

2018. jan. 1. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!