Miért sokkal enyhébb a másnap ha csak minőségi italokat fogyasztok?
minőségi abba anyag van
olcsobba a kémiai alkohol és még kémiai iz
Itt esetleg a Sopronira gyanakodnék, a whiskyk közt nincs ilyen drámai különbség a kongenerek szempontjából.
De nem garantált, hogy az volt a hibás, a másnaposság azért nem ilyen egyszerű. Aki sokféle italtól volt már másnapos, az tudja, hogy nem minden esetet lehet az ital fajtájából/minőségéből/mennyiségéből, folyadékpótlásból és egyéb ismert körülményekből levezetni, mert időnként teljesen érthetetlen kivételek történnek.
Egyébként az sem általános szabály, hogy a minőségitől sokkal kevésbé vagy másnapos, inkább csak bizonyos italfajtáknál (a sörnél pl. én is többször tapasztaltam). A minőség első körben a szubjektív élvezeti értéket jelenti, és ez nem minden italnál van párhuzamban a „tisztaságával”.
(De olyan gyanúm is van, hogy ha a mennyiség hasonló is volt, a Jim Beam–Soproni kombót kicsit gyorsabban nyomtátok be, mint a Dalmore–belgasört. Mellesleg az evés ugyan lassítja a felszívódást, de ezáltal elnyújtja a részegséget is, azaz később fogsz kijózanodni. Láttam olyan tanulmányt, ami pont ilyen jelenséggel akarta alátámasztani az érlelt italok másnaposságkeltő hatását.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!