Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tudnátok olyan bort ajánlani,...

Unikornispata kérdése:

Tudnátok olyan bort ajánlani, amit ajándékba adhatnék és jófélének számít? Én nem vagyok otthon a kérdésben.

Figyelt kérdés

2017. dec. 12. 19:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

tegnap vettem teszkóban akcióban fél literes 5 puttonyos tokaji aszút. 3 ezer volt a szokásos 5 helyett.

nem vagyunk nagy borosok de legtöbbször ezt vesszük. érezni benne hogy szőlőből van nem pedig aromából.

van még valami finom magyar gyümölcsbor de majd megirom ha eszembe jut

2017. dec. 12. 23:17
 12/19 anonim ***** válasza:
megtaláltam a gyümölcsboros üveget. " sápi timea kézműves gyümölcsborok"
2017. dec. 12. 23:23
 13/19 anonim ***** válasza:

Az nem édes, hanem félédes

2017. dec. 13. 10:26
 14/19 Mojjo ***** válasza:
@13: Nem félédes, hanem édes. 60g/l maradékcukor van benne, lásd a bor leírását a linkelt oldalon. 45g/l felett pedig édes borról beszélünk.
2017. dec. 13. 11:53
 15/19 anonim ***** válasza:

Akkor biztos a gyártó tudja rosszul

[link]

2017. dec. 13. 12:06
 16/19 Mojjo ***** válasza:

@15: A bortársaság csak egy forgalmazó, és igen, félreírták az oldalukon. Ahogy említettem, 45g/l-től minden bor az édes kategóriába esik, a többi paraméterétől függetlenül. Egy 60g/l cukortartalmú bor bőven édes.

De ha már felhoztad, a "gyártó" (valójában termelőnek hívjuk) helyesen, édesként tünteti fel a honlapján:

[link]

2017. dec. 13. 12:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem tudok erre mit mondani, te nyilván jobban értesz hozzá mint én, aki képes vagyok egy Bortársaság kiírását igaznak elfogadni egy 6-7ezerFt/l-es bor esetében.

Legyen igazad, ezen nem múlik semmi, mert a Kérdező úgysem emellett döntött, én meg mostanában nem veszek bort ajándékba.

2017. dec. 13. 12:30
 18/19 Mojjo ***** válasza:

@17: Felesleges ezen így rugóznod, simán félreírta a bortársaság, a legjobb helyen is előfordul. A termelő honlapját is belinkeltem, ott láthatod, hogy édes, gondolom te is elhiszed, hogy ennyit tud a saját boráról. Na meg a besorolási szabályt is leírtam. De ha elmész egy bortársaság boltba, akkor megnézheted a saját szemeddel is, ott lesz a hátcímkén, hogy édes. Ha érdekelnek a borok, akkor egyébként érdemes az édességi kategóriákat tudni fejből:

[link]

2017. dec. 13. 12:43
 19/19 Mojjo ***** válasza:
Érdekesség még a témához: az ebben a borban található 60g/l pont a háromputtonyos aszú minimális cukortartalmával egyenlő. Szóval ez az édes bor cukortartalomra egy 3 puttonyos aszúnak felelne meg.
2017. dec. 13. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!