Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkoholisták szeretik az...

Az alkoholisták szeretik az alkohol izét?

Figyelt kérdés
Szoktam inni egy-két hetente és néha be is rúgok, de nem szeretem az alkohol izét. Az az alkoholista aki szereti?

2017. nov. 28. 21:19
 1/9 anonim válasza:
55%

Nem.

Az alkoholisták nagyrésze a hatás miatt issza(gondűző).

Aztán meg azért, mert hiányzik az ital.

Én még az első vagyok, szeretem az alkoholt a bódító, felszabadító hatása miatt.

Egyébként most, ha valaki kiöntene egy felest, tuti nem innám meg.

Viszont tudom, hogy december 10-én iszok :D

De az még odébb van.

2017. nov. 28. 21:36
 2/9 anonim válasza:
Nem, én sem szeretem. Az abszint az,aminek néha szeretem az ízét.
2017. nov. 28. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Amikor késő délelőtt felbontom az első üveg bort és fröccsként megiszom (amikor már józan vagyok, mert nem ittam bő 12 órája), akkor mindig beleborzongok, kiráz a hideg az első kortyoktól és nem tudom jobban mondani: Valahogy érzek a gyomromban is valamilyen ellenállást. A hatás miatt iszom, nem az íze miatt.

Vicc nélkül.

2017. nov. 28. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
Hat ha az izetol erzem olyan jol magam, akkor igen :)
2017. nov. 28. 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Az alkesz a hatásért iszik. :-) Ha olyan jó íze lenne sokkal több lenne a rutinos piás.
2017. nov. 28. 22:27
 6/9 Phoney ***** válasza:
100%

Egy jó részük igen. Normálisan az ember megszereti annak az ízét, ami jó élményeket okoz neki, bár mint az előző válaszokból is látod, ez nem mindig van így.

Sokan még az ocsmány, karcos, ecetes pálinkát is megszeretik, pedig nem is alkoholisták. Mellesleg „az alkohol íze” italonként eltér, mivel a legtöbbjükben nem magának az alkoholnak az ízét érezzük (annak ugyanis vodkaíze van, és olyat a vodkán kívül másban ritkán érezni), hanem az egyéb erjedéstermékekét, amik viszont az ital fajtájától és minőségétől függően is változóak.

Tehát gazdag alkoholistaként pl. nagyon könnyű szeretni „az alkohol ízét”, csak meg kell találni, hogy mi ízlik.

Az alkoholista az, aki alkoholfüggő, azaz kényszeresen iszik. Akár leküzdhetetlen sóvárgás, akár tudattalan kényszer („mindig az üveg mellett találja magát”) miatt, bár általában a kettő elegye. Hogy szereti-e, az másodlagos. (De sokkal inkább az utal alkoholizmusra, ha úgy issza, hogy nem is ízlik.)

Viszont a normális alkoholfogyasztó emberek nagy részének vannak kedvenc italai, amiknek nagyon is szereti az ízét.

2017. nov. 29. 10:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Volt egy alkesz korszakom. Sokszor, az első pár pohárral, undorral ittam meg. Volt, hogy az első, 1-2 ki is jött, mert a gyomrom is igen tiltakozott. Mikorra sikerült bódult állapotba kerülni, akkor már minden, mindegy volt, csak hatása legyen. Akkor már, sör, bor, pálinka is mehetett egyetlen pohárba.
2017. nov. 29. 10:27
 8/9 anonim ***** válasza:

"Nem. Amikor késő délelőtt felbontom az első üveg bort és fröccsként megiszom (amikor már józan vagyok, mert nem ittam bő 12 órája), akkor mindig beleborzongok, kiráz a hideg az első kortyoktól és nem tudom jobban mondani: Valahogy érzek a gyomromban is valamilyen ellenállást. A hatás miatt iszom, nem az íze miatt.

Vicc nélkül." Hu na jól leírta, kb. én is ezt érzem. Bár nekem ez bornál van, gin/vodka/gyomorkeserű simán lemenne, ott a maró hatást szerettem csak azt már jó ideje nem merek venni.

Viszont amikor tényleg ilyen erőltetetten iszom, azt érzem megerőszakolom magam...

2017. nov. 30. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok alkoholista. Nekem édes mindegy milyen az íze, csak legyen hatása. Pálinkához, égetett szeszekhez mindig valami kísérőt iszom, mert utána 10 percig égető érzést érzek a torkomban. A whiskey az egyetlen alkohol amit magában is megiszok.
2017. dec. 3. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!