Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Vörös borom már rég túl van a...

Vörös borom már rég túl van a zajos erjedésen kostolásra már cukor nincs benne de még mindig pezseg, egy borász azt mondta hogy a savak bomlanak benne, mit tegyek hogy megállítsam a folyamatot?

Figyelt kérdés

2017. okt. 31. 07:49
 1/1 Mojjo ***** válasza:
100%
Valószínűleg arra gondolt, hogy az almasav bomlik épp tejsavvá, ami egy szén-dioxid fejlődéssel járó folyamat. Ha valóban ez a helyzet, nem kell, sőt, nem ajánlatos semmit sem tenni, ugyanis az almasavat direkt is el szokták bontani a vörösboroknál. A tejsav egy jóval kellemesebb érzetű sav az almasavnál, egy kellemes, krémes textúrát ad a bornak, a bor tartásához elég savgerincért pedig a borkősav fog felelni, ami nem bomlik el. Simán várd meg, amíg véget ér a folyamat.
2017. okt. 31. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!