Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Be leget rúgni egy üveg rosé...

Be leget rúgni egy üveg rosé bortól?

Figyelt kérdés
10,5 százalékos a bor. 17/l

2017. szept. 20. 18:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%
Tavaly fogadásból húzóra megittam 40 másodperc alatt egy üveg 13.5%-os fehéret, és nem voltam részeg csak épp egy kicsit jobb kedvem lett, de én szokva vagyok a piával azért, nem lány vagyok meg 90kg körül voltam mikor ezt csináltam. Előfordulhat hogy te berúgsz tőle.
2017. szept. 21. 15:42
 12/15 anonim ***** válasza:
26%

Számoljunk egy picit! Van 0,75 liter 10,5%-os alkoholunk, ez 71,4 ml etanolt jelent, ami a bor hatóanyaga. Feltételezzük, hogy átlagos testalkatú vagy, legyen benned mondjuk 5 liter vér. Ha a fent említett mennyiségű alkohol a véredbe kerülne, az azt jelentené, hogy a véralkohol szinted 14 ezrelék. A legtöbb, amit valaha túléltek, 7,22 ezrelék, vagyis egy üveg borban halálos mennyiségű alkohol van.

Igen ám, de a májad, a felszívódás üteme és hatékonysága nem engedi, hogy az összes borban található alkohol egyszerre a véredbe kerüljön.

Ezt a következőképpen lehet kiküszöbölni: egy desztilláló berendezéssel csinálsz a borból egy kb 80%-os szeszt. Ezt a kevesebb, mint 1 dl folyadékot pedig cseppenként a dobhártyádba csepegteted, így az etanol első útja közvetlenül az agyadba vezet. Persze nehogy az egészet becsepegtetsd, attól meghalsz. 6-7 ml kezdésnek bőven elég.

2017. szept. 22. 04:24
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
78,75 ml, elírtam, de a lényegen nem változtat.
2017. szept. 22. 04:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó ezt meg honnan a túróból szedted ezt a dobhártyás mesét? Attól nem fog berugni, lesz egy jó kis fülgyulladása, vagy kimarja a szesz a dobhártyát és megsüketül. Add be magadnak egyenesen intravénásan, tudod, mint a heroint, akkor megszabadulunk egy lököttől.
2017. szept. 23. 23:36
 15/15 anonim ***** válasza:
40%

Nagyon gyenge a rosé. Barátokkal minden hétvégén iszogatni szoktunk és már azon kell gondolkodnunk, hogy hogyan osszuk be a pénzünket, mert fejenként 1L Hubertus is kevés.

Személyfüggő. Valaki bírja a piát, valaki nem. Persze az se mindegy, hogy ettél-e előtte, fáradt vagy-e, vagy kevered-e valami más itallal.

2017. szept. 24. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!