Az itthon piacban lévő "nagy" whiskyk (jack, jim stb. ) pont olyan ízűek mint az országban ahonnan származnak?
Brit piacról kóstoltam a Jameson és Jack Daniel's alapkiadásait, azok olyanok voltak, mint az itthoni.
A divatosabb amerikai whiskyknél viszont könnyen lehet különbség a belföldre és az EU-ba készült változatok között. A Jim Beam-nél pl. nem lepne meg, ha ezt a mostani, lágyabb változatot csak külföldre készítenék.
ma 19:06
1. a neves whiskyket mind helyben hígítják és palackozzák. A Jim Beam-ben itt is amerikai víz van.
2. A víz egy marketingmese (főleg a rövideknél, de nagyrészt a söröknél is). Semelyik ital nem azért rossz, mert nem volt hozzá olyan csodavíz, mint X környék csodálatos forrásvize. Viszont egyrészt jól hangzó elem a reklámban, másrészt jó kifogás a kispórolt "licenszes" sörök minőségére. (Már az összetevők listája és az alkoholtartalom se szokott egyezni az eredeti sörével, de te elhiszed, hogy a víz a hibás.)
ma 20:35
Attól, hogy a gyártóé, még abszolút megtehetné, hogy ide palackozza a gyengébb tételeit. Főleg azok, akik már eleve magyar címkézéssel palackozzák le az ide szánt whiskyt, szóval adott, hogy melyik országba fog kerülni. De söröknél maradva, az „eredeti” Pilsner Urquell-t is évek óta szidják, hogy gyakran igencsak szart küldenek ide (szerintem is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!