Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A jim beam black a legdrágább...

A jim beam black a legdrágább jim beam whiskey?

Figyelt kérdés
Lehet rosszak az értesüléseim,de én a blacknél nem láttam drágábbat(7-8 ezer Ft)

2017. aug. 11. 16:47
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Inkább nevetségesek, mint rosszak.
2017. aug. 11. 17:54
 2/5 Phoney ***** válasza:
100%

Néhány évvel ezelőttig még igaz volt, mert ez eredetileg úgy ment a cégnél, hogy a Jim Beam volt az alapszériájuk, a jobb whiskyket pedig egyéb márkaneveken palackozták (Knob Creek, Basil Hayden's, Booker's, ezek máig is megvannak.)

Azóta a Jim Beam sorozatot is bővítették felfelé, igazából bármely magyar webshopban megtalálod, hogy milyenek vannak még, de nekem már a Devil's Cut is erőltetett volt. Szvsz. ezek azoknak valók, akik szerelmesek a Jim Beam-be és kimondottan annak a stílusára akarnak még több variációt. Én a többit már nem próbáltam ki, de más bourbon-kedvelők általában csalódnak a drágább Jim Beam-ekben.

2017. aug. 11. 18:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát szerintem a fekete ízre egyáltalán nem rossz,az alap fehér javult,gyömbérrel jó,a zöld is elmegy,kicsit furának találtam hogy ennek vajon miért nincs közel 100.000-es itala mint a jw-nek,de ezekszerint ez a cég nem híve azon termékek gyártásának,amit a legtöbbek hozzáértés hiányában csupán státusz szimbólumnak használnak,ez szerintem nem negatívum,annyit vállal amit tud is teljesíteni:)
2017. aug. 11. 19:56
 4/5 Phoney ***** válasza:
100%

Minden cég híve a túlárazott státusszimbólumok gyártásának, de tudod azt nemcsak megcsinálni kell tudni, hanem eladni is :) A bourbon megítélése egész a közelmúltig nem volt elég jó ahhoz, hogy csak úgy százezrekért lehessen eladni egy (nem korlátozott) kiadást.

Most már van 130 ezres Jim Beam, itthon is lehet kapni, keresd meg.

Ezen túl két nagyon jó oka is van annak, hogy a Jim Beam nem a százezres márkákról híres, és nem a szerénységük az.

1: ahogy már mondtam, eleve több márkanevet használnak, és „Jim Beam”-ként korábban csak az olcsó whiskyket árulták. A Jim Beam legdrágább normál kiadású whiskyje a Booker's Bourbon, ez 28 ezer forint. Éppenséggel nemrég próbáltak belőle státusszimbólumot csinálni (az árat megduplázva), de hamar rájöttek, hogy nem fog menni.

2. A Jim Beam egy főzde, és csak a saját whiskyjeit palackozza. A Johnnie Walker viszont egy blended scotch, ami két hatalmas előnyöt is takar:

– a teljes skót whiskyiparból akármilyen whiskyt tartalmazhat, és mivel ez az ipar eredendően a blended whiskyből él, stílusban és minőségben is eszméletlen választékot tud produkálni

- a blended whisky nem csak „különböző whiskyk keveréke”, hanem eleve két külön whiskyfajtát kevernek benne össze – ezt most nem részletezném, de emiatt a fent említett választékot borszartóan rugalmasan lehet benne felhasználni. Blended whiskyben tök ugyanaz az összetevő is alkalmas lehet drágább és olcsóbb kategóriák gyártására, egynemű whiskynél ugyanez kb. kizárt.

Na ez az, amiért a Johnnie Walker gond nélkül le tudja fedni a teljes árskálát. Az alapszériát mára tényleg szétbarmolták egy kicsit a Johnnie-nál, de vannak nagyon jó drága whiskyjeik is.

Az alap fehér JB szvsz nem javult, hanem feláldozták a karakterét azért, hogy mindenki meg tudja inni. Lágyabb, de unalmasabb whisky lett.

2017. aug. 12. 07:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes választ!:)
2017. aug. 12. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!