Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a véleményetek a Jim Beam...

Mi a véleményetek a Jim Beam choice nevű whisky-ről?

Figyelt kérdés
Úgy halottam a középkategórián belül megállja jól a helyét,szerintetek?
2017. aug. 4. 16:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%

Milyen középkategória?

Ez abszolút a legalja kategória.

2017. aug. 4. 17:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát koma ha neked egy 8000Ft-s lötty a legalja,akkor szívesen cserélnék veled pénztárcát:D
2017. aug. 4. 19:05
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Pedig nem fogsz.
2017. aug. 4. 19:09
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként meg ennek semmi köze az én pénztárcámhoz.
2017. aug. 4. 19:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Szubjektív nyilván egy íz,legyen az egy fagyi vagy egy whisky,ár alapján szerintem egy közel 10 ezres cucc már középkategória,nyilván az ízét nem tudom(mége) ezért kérdeztem:D
2017. aug. 4. 19:37
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

És akkor mi a felső kategória? Egy 20 ezres 12 éves blend?

És akkor mi egy 40 éves single malt?

A középkategória szerintem a 12-18 éves single maltok, 20-50 ezer forint között.

2017. aug. 4. 19:49
 7/11 A kérdező kommentje:
Én ennyit nem költenék whisky-re,de embere válogatja,Orbán Viktornak a 70.000 Ft-os jw blue label is alsókategória,egy gyári munkásnak meg egy 3500-4000Ft-os jw red is felső kategória.De abból a szempontból igazad van hogy rosszul tettem fel a kérdést,ezért inkább csak az érdekel ki mit gobdol róla ízre,mert úgylátszik a kaktegorizálás zsákutca.
2017. aug. 4. 20:38
 8/11 Phoney ***** válasza:
100%

A maga árkategóriájában teljesen korrekt whisky, de ha csak 8-ért jutsz hozzá, az szerintem egy kicsit sok. Akörül már van Buffalo Trace vagy Bulleit Bourbon, szerintem lényegesen jobbak, de valszeg a Wild Turkeyvel is jobban jársz, főleg ha a 101-est veszed.

tegnap 17:27

Azért megérdemelnél egy pár üveg olyan whiskyt, ami tényleg LEGALJA kategória (és whiskyre gondolok, nem oldmans szeszesitalra). Elhiszem, hogy téged nem érdekelnek a legeslegolcsóbb és a 8e Ft-os whiskyk közti különbségek, de tudod ez pont olyan magánügy, mint amikor másoknak meg a 40 és 80 ezres whiskyk közti különbségek teljesen érdektelenek. Éppenséggel a több tízezres tételeknél jellemző igazán, hogy egyre kevésbé lehet igazán minőségi különbségeket tenni, illetve vakteszten felismerni azokat. Ehhez képest egy tényleg legalja szintű whiskyt nem igazán művészet megkülönböztetni a JB Choice szintjétől. (Mellesleg ha te vakteszten képes vagy szétválogatni mondjuk 30 és 80 ezres whiskyket – bár gyanítom, hogy nem –, akkor annak valszeg volna némi köze a pénztárcádhoz.)

A középkategóriás ital egyébként sehol nem a kínálat mértani közepét jelenti, hanem lényegében egy piackutatásban használt fogalom, azt szokták így nevezni, amit a nyugati átlagember hajlandó mindennapi fogyasztásra megvenni, és ami fölötte van, az prémium, vagy esetleg „szuperprémium” kategória – attól függetlenül, hogy itt is vannak érdemi különbségek. Fogyasztóként igazából kár is alsó-közép-felső kategóriákban gondolkodni, mert azt mindenki a saját kis álomvilága szerint osztja fel. Ismerek egy pár embert, aki bőven száznál több single maltot ismer már, de egyik sem kezeli egy az egyben „legaljaként” a 10 ezer alatti whiskyket, sőt, néhányat még élvez is ezek közül. Volt szerencsém viszont sok tudatlan sznobhoz, akik a te hozzáállásodat osztották.

2017. aug. 5. 14:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm így utólag is az érveidet phoney,és a választ is,valóban kicsit furi má hogy szinte minden whiskeys kérdésnél előkerül egy ilyen sznob bukszanyitogató kis grofo dublőr és játsza a "raj" gyereket.Dehát minden embert tudni kell kezelni:)
2017. aug. 18. 20:13
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Csórikáim...

Majd összespóroljátok Ti is egyszer...

2017. aug. 18. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!