Mit gondoltok a Lidl mostani szezonális sörkínálatáról?
Belga, angol, német sörök...
A 6-os belga pakkot néztem, elég jó árban, megéri bevásárolni ezekből meg a többiből?
Duval, Leffe jó sörök (különösen a barna), a Hoegaarden is finom, de miután egyszer hánytam tőle, azóta nem iszom.
- a britek általában szénsavtalanok, és kicsit olyan langyik, nekem nem ízlenek (kivéve valami IPA).
- a Kilkenny az jó (ha nicns jobb)
- a németek zöme láger lehet, hát az olyan jellegtelen.
Belga pakk nagyon megéri, én abból vettem egy rakatot... már harmadjára. Nem mind csúcsbelga, de a Gulden Draakok nagyon ott vannak a szeren, főleg a 9000, az ugye egy quadrupel. Oké, annyira nem jó nyilván, mint egy Trappistes Rochefort 10-es, de azért benne van minden, amit egy quadrupelben szeretünk. A sima Gulden Draak az édes, krémes, itatós ízvilágával az egyik kedvenc desszertsöröm. A Piraatok karcosak ugyan, mert eléggé kiüt belőlük az alkohol, de a Triple Hop a komlózás miatt egyedi ízvilágot kapott, és a sima is jó. A Bornem Dubbel elég egyszerű darab, de kellemes a maga belga malátás-élesztős és étcsokis ízvilágával. A Bornem Tripel se rossz, bár a füstös ízjegyek miatt kicsit fura... de hidd el, a pakk nagyon megéri!
Az angolok közül a Butcombe-ot nem kóstoltam, még a hűtőben pihennek az üvegek, de ha szereted a bittereket, akkor érdemes az angolokból is bevásárolni, mert egy kivételével(1689) mind az, és árukat simán érik.
Németek közül a Wernesgrüner 300-ért már jó vétel, a 200 forintos Peerlenbacher Festbier is árához képest is egészen jó... persze nem egy Paulaner Oktoberfest, de azért ár/érték arányban ott van.
Szerintem ezeket érdemes. Amit semmiképp se, az a Belgium Büszkeségei doboz! Az egy nagy parasztvakítás, három liszensz Stella, a belga ale-ek világába belépőszintet jelentő Leffék, és kapsz egy Hoegaardent... aha. Még ha a Stellák helyett egy Leffés kehely meg Hoegaardenes pohár lenne, azt mondanám megfontolom. De így ez nagyon felejtős. Ha valaki nem érti, akkor bedobok egy ilyen analógiát: ez olyan mintha betennél egy szép dobozba egy Arany Ásót, egy Kőbambit, egy Borsodit, egy alap Sopronit meg egy alap Drehert és prémium ajándékcsomagként árulnád "Magyarország Büszkeségei" néven.
A Guinnes Draught meg a Kilkenny ízetlen vacakok aranyáron, a San Miguel egy vizes, kukoricás förmedvény... meg hát látod te is, hogy van a kínálatban jó néhány kommersz, amit nyilván nem érdemes. Ha lenne még kérdésed, nyugodtan tedd fel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!