Hogy tudom a mézsört palackozni?
Figyelt kérdés
Főztem mézsört, vizet forraltam össze mézzel és egy kis cukorral, ebbe raktam élesztőt és egy zárt edényben hagytam erjedni. A recept szerint két hónapig kell erjednie. Az elkészült sört csatos üvegben szeretném eltárolni, de sehol nem írjak le, hogy hogy lehet tartósítani. Ha csak beleöntöm az üvegbe és lezárom, akkor tovább fog dolgozni az élesztő és fel fog robbanni a palack. Ha palackozás előtt forralom, akkor kimegy a szénsav. Ha palackozás után forralom, akkor a hőtöl fog felrobbanni.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy milyen módszerrel tudnám megölni az élesztőt és tartósítani a sört úgy, hogy iható is maradjon?
2017. máj. 18. 22:04
1/1 anonim válasza:
A mézsörhöz nem értek, de... ha azt akarod, hogy ne maradjon benne az élesztő, akkor le kéne szűrni. De mondjuk a maláta alapú sörök esetében nem robban fel a palack, ha benne marad az élesztő és továbbdolgozik, szóval ez fura. Amúgy a rendes söröket pasztőrözéssel tartósítják általában, régen ugye intenzív komlózással tették meg ezt, de a tiédben nincs komló, szóval maradna a pasztőrözés. Kérdés, hogy a mézsörre ezek a dolgok, amiket írtam, vonatkoztathatóak-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!