Tudtok mondani olyan tömény italokat, amik úgy finomak ízre (édesebbek), hogy nincs bennük se tej, se tojás? Tehát erősebb mint egy édes bor, de nem likőr?
Biztos rengeteg van, csak nagyon keveset ismerek. A tej/tojás amúgy nem érzékenység miatt, hanem bontás utáni eltarthatóság, olyat szeretnék amit hűtés nélkül is lehet hosszú időre elrakni bontás után.
Köszönöm előre is a választ, válaszokat! :)
Pedig többségében likőr lesz, csak nem az a néhány féle, amire te gondolsz. Az átlátszó likőrök mind eltarthatóak bontva is. Gyümölcslikőrök, keserű- és egyéb növénylikőrök, kávélikőr, mogyorólikőr, tucatnyi féle van. Évtizedek alatt elromolhat az ízük, de gondolom nem 50 évig akarod tartogatni.
Emellett jól eltarthatóak a vermutok (Martini, stb.) és likőrborok (portói, stb.) is. Lényegében ami legalább 15% alkoholtartalmú és átlátszó, az bontás után sem romlik meg.
Némelyik abszintnak nevezett ital roppant édes és sokkal gyengébbnek tűnik, mint amilyen. De nem szeretem őket, kevés édes italt szeretek.
A Jägermeister is igen édes, sokan szeretik, nekem az is durva túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!