Alkoholmentes életről vélemények?
Sziasztok! 24 éves lány vagyok, nem gondolom, hogy alkoholproblémáim lennének, néha szoktam inni, ha a barátaimmal elmegyünk szórakozni, koncertre, de nem szoktam részeg lenni. Viszont nem igazán szeretem a alkohol ízét, 1-2 ital van, amit szeretek, de az utóbbi időben azok se estek jól, ha ittam. Simán kibírnám szerintem nélküle, de nem tudom, ehhez a társaság mit szólna. Ti hogy reagálnátok, ha egy barátotok absztinens lenne? Összességében mi a véleményetek arról, aki nem iszik? Egyébként milyen gyakran, mit isztok, hány évesek vagytok?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Semmi gond azzal, aki úgy dönt, ő nem iszik alkoholos italokat, egyszerűen számomra olyan, mintha azt mondaná, hogy nem szereti a XY ételt. Ennyi.
Én is kibírnám, sőt mindenki kibírná, aki nem függő, de mivel alkoholmentes italok nem igazán tudják hozni a Chimay Bleue, Fullers London Porter, Távoli Galaxis és társai ízvilágát, így nem szeretnék lemondani róluk, mert kulináris élvezetet nyújtanak. :D
De ha te nem szereted egyik alkoholos ital ízét sem, akkor ne idd őket, aki ezért megszól, az hülye. Mert ez olyan, mint megszólni valakit, mert nem szereti mondjuk a pörköltet...
Számomra fontos az alkohol, szeretem az ízét (azét, amit én iszom), de teljesen OK, ha valaki nem fogyaszt sejtmérget.
Évi párszor iszom sört, párszor tokajit és úgy havonta, kéthavonta töményet is, sörből 1-2 decit, a többiből pár centilitert. Bár egy időben mindennap ittam 80%-os Stroh rumot, pár cseppet, kávéba.
40/N
Nagyon intoleráns vagyok az itatással. Ha valaki nem akar alkoholt inni, húst vagy tejet vagy kenyeret vagy gombát vagy akármit enni, azt tartsuk tiszteletben. Joga van hozzá.
Én sem eszem, iszom azt, ami nekem nem esik jól vagy nem szeretem...
Ha a párom absztinens lenne, az kicsit érdekes lenne, szeretek vele inni, de ihatunk együtt vizet is, nagy különbség nem lesz közte, ő sem iszik sokkal többet, mint én (sokszor 0.33-as sört veszünk, mert az kettőnknek pont jó egyszerre). Néha többet iszunk s az kicsit poénos, de annyit ér, mint egy séta a hangulatos éjszakában, nem változunk meg tőle.
Ittam már társaságban is, majdnem ugyanolyan lett volna a hangulat ital nélkül is (ritkán láttam a társaságomban részegeket, bár azt is lehet aranyosan csinálni, az engem nem zavar)... Nem azon múlik a buli és a barátság. Nem is értem, miért fontos ez egyeseknek. Saját maguknak fontos az ital, OK, de mi van, ha a másik nem iszik? Semmi.
45 éves nő vagyok. Szilveszterkor is alkoholmentes pezsgőt iszom. Soha nem ittam alkoholt, és ez nem okozott soha gondot. Barátaim tudják, nem erőltetik, tudják mit rendeljenek, vagy ha otthoni parti van akkor készülnek alkoholmentes pezsgővel, vagy üdítővel. Alkohol nélkül is lehet élvezni az életet, és jól érzi magát az ember.
Anyám agresszív alkoholista volt, és én 13 éves koromban megfogadtam, hogy soha egy korty alkoholt nem fogok inni. Betartottam az ígéretemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!