A pálinkát hogy lehet szeretni vagy bírni?
Igyál rá sört, akkor már nem lesz 100%.
A pálinkát úgy isszák , hogy isznak egy felest és kész.
Az izéért, meg étvágy gerjesztőnek.
Utána pedig vagy sör vagy bor.
Sehogy. Én utálom, pedig magas minőségeket kóstoltam, pálinkakóstolókon is részt vettem, stb.
Nem étvágyat gerjeszt, hanem hasba rúg éhgyomorra. Az pedig nem lehet egy jó ital, amit az emberek 90%-a borzongva, grimaszolva küzd le a torkán, eltorzult arccal.
Soha nem iszom.
A jó pálinkát meg lehet szeretni, a szart pedig meg lehet szokni (majd elhinni, hogy igazából nem is szar). Legalábbis a legtöbb embernél így működik.
„Hatástalanítani” nem lehet, viszont folyadékpótlás nélkül töményezni (aztán csodálkozni, hogy milyen másnaposak vagyunk) igen hülye szokás. Igényektől függően érdemes 3-5 deci vizet (ha lehet, szénsavmentest) meginni minden féldeci után. Meg mondjuk eleve nem kell féldecinként lesatuzni, mert ha valamit nem bírsz normálisan inni, akkor minek erőlteted magadba.
Ízlés dolga. Én igenis szeretem az ízletes, illatos házi gyümölcspáleszt. Márpedig elég válogatós vagyok italokban, alig van pár, amit hajlandó vagyok meginni.
A törkölyt, amit egyszer kóstoltam, speciel utáltam. Márkás nem ágyas pálinkák nekem snasszak. De egy jó ágyas házi... Mmmm.
A töményeket lehet közte sörrel "hígítani". Harmatos leánykoromban még ittam úgy töményet. Aztán jött a párom, aki vodkával hígította az abszintot... Nagyon kevés alkoholt iszunk, de az nem vizes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!