Melyik whiskeyt ihatjak cukorbetegek?
Bármelyiket, amelyik tényleg whisky. Az „ízesített whiskyként” népszerűsített (mézes, gyümölcsös, stb.) változatokat viszont kerüld, mert ezek nem tiszta whiskyk, hanem likőrök, tehát jól össze vannak cukrozva.
Egyébként nyomokban a whisky is tartalmazhat cukrot az érlelés és főleg a karamelles színezés miatt, de itt literenként 1 g-nál kevesebbre kell gondolni, szóval teljesen jelentéktelen mennyiség.
A legnagyobb baj nem a cukorral van, hanem az alkohollal.
Ha nem édes borokat meg likőröket, meg ilyen édes cuccokat iszol, akkor maga a cukor tartalom elhanyagolható...
...viszont maga az alkohol a lebomlása után rengeteg kalóriát hordoz, ráadásul gyorsan felszívódót, úgyhogy igencsak megemeli a vércukor szintet!
Úgyhogy ez egy parasztvakítás, hogy ilyen 40 fok körüli alkoholtartalmú bármit csak úgy büntetlenül ihat egy cukorbeteg!
Ezen kívül az alkohol befolyással van az adagolt inzulin hatásfokára, és nagyjából kiszámíthatatlan, mennyire módosítja.
ma 09:16
Nemtom felétek szoktak-e alkoholt inni, de minél erősebb egy ital, annál kevesebbet szoktunk inni belőle... hogy milyen alkoholtartalmú, az kulturált fogyasztásnál nem sokat oszt. Érdekes, hogy a sörre, pezsgőre nem figyelmezteted, mikor az tiszta szénsav, így a nyomás azonnal tolja tovább a belekbe, és megivás után fél órával már fel is szívódott az egész. A tömény ehhez képest kb. ott ül a gyomrodban, amíg nem iszol rá mást (vagy nem iszol olyan sokat egyszerre, hogy magát viszi tovább, de egy cukorbeteg remélhetőleg nem vedeli a töményet deciszámra...). Ezért is lehet gyorsabban megérezni 1 üveg sört, mint 1 feles rövidet, amiből az következik, hogy a vércukrot is könnyebben megdobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!