Vacsora után jót tesz-e az emésztésnek, vagy egészséges-e a pálinka? (kis mértékben)
Figyelt kérdés
2017. jan. 24. 14:46
1/3 Phoney válasza:
Evés után egy kevés alkohol segíthet megelőzni a gyomorégést. Az emésztést nem segíti.
2/3 anonim válasza:
A magyarok a pálinkát inkább étkezés előtt, aperitif (étvágygerjesztő) italként fogyasztják. De az európai kultúrkörben nem idegen a kaja utáni égetett szeszesital fogyasztás. A franciák gyakran digestif (emésztést serkentő) gyanánt isszák étkezés után a konyakot.
3/3 anonim válasza:
Ja, igazad van, nem szokás ebéd után azt mondani, hogy "na, csapjuk szét a kaját egy kis pálinkával". Ilyen el nem hangzik senkinél, most találtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!