Hogyan fejti ki legjobban a hatását az alkohol? Hosszúra rövidet inni, esetleg fordítva, vagy keverni a kettőt?

Az emberek 99%-a? Az igen. Mióta is? Legutóbbi tudomásom szerint az általad felsorolt italok RÖVIDitalok, nem pedig hosszúak.
A hosszú kifejezés pedig nem tudom, hogy azt jelentené a kérdezőnél, hogy bor, sör, pezsgő és társai vagy pedig alkoholmentes italok, mivel eddig ezt még csak koktélokra hallottam.

Bakker és tényleg. Bocs, csak későn válaszoltam már és nem voltam tisztában azzal hogy mit mondok.
Csak hirtelen a rövidital és a hosszú ital fogalma összemosódott a fejemben

Jesszus! Ennyi téves infó!!!
Az alkoholos italok fogyasztásának is megvan a sorrendje. Töménytől haladunk a "hígabb" felé és pl. bornál fehértől a vörös felé, száraztól az édes felé. Mert minden alkoholfajtának megvan a maga hatása. Ha nem akarsz rosszul lenni, akkor lehetőleg 2 féle piánál többet ne igyál egyszerre, azt is csak a maga sorrendjében. Nyilván, ha az a cél, hogy a lehető legszarabbul legyél, akkor igyál mindent össze-vissza.

"Jesszus! Ennyi téves infó!!!
Az alkoholos italok fogyasztásának is megvan a sorrendje. Töménytől haladunk a "hígabb" felé"
Jesszus, terjeszd csak a butasagot!
Tokmindegy a sorrend, csak azt vedd figyelembe, hogy minel reszegebb vagy, annal kevesbe fogod tartani a merteket, ezert nem praktikus tomennyel kezdeni, erdemes azt a vege fele hagyni.

Na elmondom mi a cél, ha gyorsan akarsz berúgni:
- minél több alkoholt bevinni
- minél gyorsabban
- és ez minél előbb a véráramba kerüljön.
A fentiekből tökéletesen látszik, hogy totálisan tök mindegy, hogy rövidet vagy töményet iszol, az egyetlen amivel befolyásolni tudod a folyamatot a minél több alkoholon kívül, az a felszívódási sebességgel való játék. A szénsav például gyorsítja a felszívódást. Ha közben eszel, a lassítja. Plusz tipp gyakorló alkoholistáknak: tépd ki a májadat, így sokkal könnyebben berúgsz. Ezt az említett alkeszok hosszú évek munkájával érik csak el, amikor a májuk teljesítménye elkezd a nullához konvergálni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!