Forralt bort milyen fajtából főzzek?
Gyakorlatilag bármiből készülhet, csak az olcsó borokat nem javaslom. Nem kell hozzá felső kategóriás nedű, amelynek üvegje sok ezer forint, de olcsó lőréből nem lesz jó. Alapvetően száraz vörösből szokott készülni, ahogyan írod is, de nagy fogyasztójaként sem tudnék neked mit javasolni.
Ugyanis nagyon nagy különbségek vannak pincészetek és évjáratok között. Pl., ha azt írom, hogy kékfrankos, akkor az semmit sem ér igazán. Van belőle 400 forintos és 2000 forint feletti is, ha csak az árat nézem.
Az első ezek szerint még nem ivott száraz vörösből forralt bort.
Nem keseredik meg a hőtől a tannin, egyébként meg alapból kesernyés az íze, pont ezért szeretjük a száraz vörösbort. :) De forralt bor esetén a cukor és a fűszerek ezt kellemesen ki tudják egészíteni.
De minden más, egyébként iható minőségű bor alkalmas forralt bornak, ahogy azt írták is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!