Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Forralt bort milyen fajtából...

Forralt bort milyen fajtából főzzek?

Figyelt kérdés
Az oké, hogy száraz vörös, de pontosan melyik fajtát válasszam?
2017. jan. 14. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
28%
Szára vörös, ha magas a tannin tartalma, akkor bizony az megkeseredik melegítés során. Ha szereted a keserű forralt bort, használj száraz vöröst, oké.
2017. jan. 14. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

Gyakorlatilag bármiből készülhet, csak az olcsó borokat nem javaslom. Nem kell hozzá felső kategóriás nedű, amelynek üvegje sok ezer forint, de olcsó lőréből nem lesz jó. Alapvetően száraz vörösből szokott készülni, ahogyan írod is, de nagy fogyasztójaként sem tudnék neked mit javasolni.

Ugyanis nagyon nagy különbségek vannak pincészetek és évjáratok között. Pl., ha azt írom, hogy kékfrankos, akkor az semmit sem ér igazán. Van belőle 400 forintos és 2000 forint feletti is, ha csak az árat nézem.

2017. jan. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fehérböl is legalább olyan jo!
2017. jan. 14. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Az első ezek szerint még nem ivott száraz vörösből forralt bort.


Nem keseredik meg a hőtől a tannin, egyébként meg alapból kesernyés az íze, pont ezért szeretjük a száraz vörösbort. :) De forralt bor esetén a cukor és a fűszerek ezt kellemesen ki tudják egészíteni.


De minden más, egyébként iható minőségű bor alkalmas forralt bornak, ahogy azt írták is.

2017. jan. 14. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A legjobb forraltbor igazi házi borokból van. Ezek az olcsó üveges borok némelyik olyan rossz és gyenge hogy nagyon
2017. jan. 17. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!