A bor meddig áll el felbontás után?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy max 2-5 nap, de volt, hogy 2 hétig tároltuk hűtőben és semmi baja nem volt. Nem tudom mennyit számít az ára, de most az ilyen 800-1000 ft körülikre gondolok.2017. jan. 7. 21:18
1/11 anonim válasza:
UGyanezt a kérdést olvastam két napja itt.
Egyébként mivel alkoholról beszélünk ami elméletileg jó tartósítószerként funkcionál, megfelelő hőmérséklet mellett sokáig. Én a múltkor ittam egy kb 3-4 hete felbontott 11%os bort. Ugyanolyan finom volt, ugyanolyan jól ütött mint felbontás után. Hűvös száraz helyen volt tartva. sokáig eláll.
2/11 anonim válasza:
és az is olyan 100 forintos bor volt, ha jól emlékszem
4/11 anonim válasza:
Nekem a konyha nincs túlfűtve, olyan 17 fok van. Ott hónapokig Elvan. Nem vagyok nagy borivó, amikor kell a marhapörköltbe nyitok egyet, és hónapok alatt elfogy. Néha a pörköltbe megy 1 deci néha a szakácsba.:)
5/11 anonim válasza:
Igazából lehet érezni a szagán, hogy ecetes-e. Ha mégis így jár az ember és aránylag jó minőségű borról van szó, akkor még lehet házi borecetet csinálni belőle.
6/11 Carragher_x válasza:
Bortípustól és a tárolástól függ, általában 3-7 napig.
7/11 anonim válasza:
Rögtön romlani kezd és veszít a minőségéből. Bár még egy pár napig iható lesz és ha nem vagy annyira igényes, akkor talánem veszed észre. Azonban, ha kézi vákuumcsomagolóval légtelenítve akár több hétig is megőzi eredeti ízvilágát.
8/11 anonim válasza:
Teljesen új dolgokat tanultam a válaszokból a borról. :)
9/11 Carragher_x válasza:
"Rögtön romlani kezd és veszít a minőségéből"
Butaság. Rengeteg bor van, aminek kifejezetten jót tesz az oxidáció.
10/11 szaszaa11 válasza:
Útolsó: Igenám, de nem napokig. A dekantálás valóban jó az idősebb vörösboroknak, bár azok közül sem mindegyiknek, illetve néhány rozé, esetleg fehérnek sem árt némi szellőzés de itt maximum órás időintervallumokról beszélhetünk. A minőség romlik a napok elteltével, ettől függetlenül fogyasztásra alkalmas lesz még akár hetekig is. Én képtelen vagyok meginni a tegnap bontott bort, rosszul vagyok tőle. Étteremben is érzem, ha pár óránál régebb óta nyitva lévő üvegből kapom a bort. ( Persze vissza nem küldöm mert a kimért bornál ez várható )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!