Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A bor meddig áll el felbontás...

A bor meddig áll el felbontás után?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy max 2-5 nap, de volt, hogy 2 hétig tároltuk hűtőben és semmi baja nem volt. Nem tudom mennyit számít az ára, de most az ilyen 800-1000 ft körülikre gondolok.

2017. jan. 7. 21:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

UGyanezt a kérdést olvastam két napja itt.


Egyébként mivel alkoholról beszélünk ami elméletileg jó tartósítószerként funkcionál, megfelelő hőmérséklet mellett sokáig. Én a múltkor ittam egy kb 3-4 hete felbontott 11%os bort. Ugyanolyan finom volt, ugyanolyan jól ütött mint felbontás után. Hűvös száraz helyen volt tartva. sokáig eláll.

2017. jan. 7. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
és az is olyan 100 forintos bor volt, ha jól emlékszem
2017. jan. 7. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
1000 forintos*
2017. jan. 7. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Nekem a konyha nincs túlfűtve, olyan 17 fok van. Ott hónapokig Elvan. Nem vagyok nagy borivó, amikor kell a marhapörköltbe nyitok egyet, és hónapok alatt elfogy. Néha a pörköltbe megy 1 deci néha a szakácsba.:)
2017. jan. 7. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Igazából lehet érezni a szagán, hogy ecetes-e. Ha mégis így jár az ember és aránylag jó minőségű borról van szó, akkor még lehet házi borecetet csinálni belőle.
2017. jan. 7. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 Carragher_x ***** válasza:
100%
Bortípustól és a tárolástól függ, általában 3-7 napig.
2017. jan. 7. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
34%
Rögtön romlani kezd és veszít a minőségéből. Bár még egy pár napig iható lesz és ha nem vagy annyira igényes, akkor talánem veszed észre. Azonban, ha kézi vákuumcsomagolóval légtelenítve akár több hétig is megőzi eredeti ízvilágát.
2017. jan. 8. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen új dolgokat tanultam a válaszokból a borról. :)
2017. jan. 8. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Carragher_x ***** válasza:
66%

"Rögtön romlani kezd és veszít a minőségéből"

Butaság. Rengeteg bor van, aminek kifejezetten jót tesz az oxidáció.

2017. jan. 8. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 szaszaa11 ***** válasza:
57%
Útolsó: Igenám, de nem napokig. A dekantálás valóban jó az idősebb vörösboroknak, bár azok közül sem mindegyiknek, illetve néhány rozé, esetleg fehérnek sem árt némi szellőzés de itt maximum órás időintervallumokról beszélhetünk. A minőség romlik a napok elteltével, ettől függetlenül fogyasztásra alkalmas lesz még akár hetekig is. Én képtelen vagyok meginni a tegnap bontott bort, rosszul vagyok tőle. Étteremben is érzem, ha pár óránál régebb óta nyitva lévő üvegből kapom a bort. ( Persze vissza nem küldöm mert a kimért bornál ez várható )
2017. jan. 9. 01:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!