Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Rioja Gran Reserva 2004 jó...

A Rioja Gran Reserva 2004 jó bornak számít? Mennyire?

Figyelt kérdés

Ma céges bulin ezt kaptam egy kollegától. Antialkoholista vagyok, így nem tudok semmit a borokról, de mindenki akinek mutattam hazafelé, nyalta a száját. Az alkoholistákkal foglalkozó pszichiáterem szerint ez igen jóféle bor. Tanácsolta, hogy adjam a körzeti orvosomnak.

Ez milyen bornak számít? Mennyi lehet az értéke? Te meginnád?

2016. dec. 20. 21:05
 1/2 A kérdező kommentje:
Ilyen. [link] rá van írva hogy paternina
2016. dec. 20. 21:07
 2/2 Mojjo ***** válasza:

Rioja egy borrégió Spanyolországban, a Gran Reserva pedig csak a bor érlelésének mikéntjére utal - egy Gran Reserva bort legalább két évig kell hordóban és újabb 3 évig palackban érlelni. 2004-es bortól sokat már nem várnék - a közhiedelemmel ellentétben egy bor nem lesz jobb attól, ha idősebb, sőt... bár ez bonyolult téma, és oldalakat lehetne róla írni. A riojai gran reserva borok mindenesetre általában elég időtállóak, így esélyes, hogy akár még egyben is lehet ez a bor. Ha jól tárolták.

Ezt a konkrét bort nem ismerem. Az, hogy egy bor rioja és gran reserva, sokat nem mond. Lehet nagyon jó és középszerű sőt, akár gagyi is. Én személy szerint szívesen megkóstolnám, ha másra nem, tanulni nagyon jó.

2016. dec. 21. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!