A bor mi miatt ecedesedik meg? Must korába 21 fokos volt.
Figyelt kérdés
2016. dec. 5. 19:50
1/8 anonim válasza:
Oxigént (levegőt) kap és a benne maradt baktériumok ecetsavvá oxidálják az alkohol egy részét.
2/8 Phoney válasza:
Az a bor ecetesedik, ami 15 alkoholfoknál (térfogatszázaléknál) gyengébb és oxigént kap. Viszont a 15% alkohol már általában kicsit sok a bornak, szóval ideális esetben nem hagyják levegővel érintkezni.
Nemtom fejből, hogy hány cukorfokból hány alkoholfok tud erjedni, de asszem 21-ből akkorse lesz 15 alkohol, ha szárazra erjed.
3/8 A kérdező kommentje:
lehet rajta segítteni?
2016. dec. 5. 20:15
4/8 Phoney válasza:
Ha fogyasztás előtt nagyon kevés szódabikarbónát elkeversz a pohárban, az az ecetet eltünteti, de jó bor nem lesz tőle, max. ihatóbb. És persze az ecetesedésnek indult bort nem érdemes tartogatni, mert folyamatosan romlik.
5/8 A kérdező kommentje:
főzzek belőlle pálinkát?
2016. dec. 5. 20:25
6/8 Phoney válasza:
Igen, az lenne a legjobb, de főzés előtt szintén érdemes kiirtani az ecetet belőle, mert különben a pálinka is ecetes lesz.
7/8 anonim válasza:
Ha nagyon ecetes pálinkának sem lesz jó,legfeljebb borecet lesz belőle.
8/8 anonim válasza:
A bor akkor ecetesedik meg, ha kevés volt a kén, rosszul lett kimosva a hordó,esetleg meleg a pince.
Bármelyiktől elindulhat az ecetesedés.
Nem igen lehet megmenteni, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!