Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A bor mi miatt ecedesedik...

A bor mi miatt ecedesedik meg? Must korába 21 fokos volt.

Figyelt kérdés
2016. dec. 5. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Oxigént (levegőt) kap és a benne maradt baktériumok ecetsavvá oxidálják az alkohol egy részét.
2016. dec. 5. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Phoney ***** válasza:
100%

Az a bor ecetesedik, ami 15 alkoholfoknál (térfogatszázaléknál) gyengébb és oxigént kap. Viszont a 15% alkohol már általában kicsit sok a bornak, szóval ideális esetben nem hagyják levegővel érintkezni.


Nemtom fejből, hogy hány cukorfokból hány alkoholfok tud erjedni, de asszem 21-ből akkorse lesz 15 alkohol, ha szárazra erjed.

2016. dec. 5. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
lehet rajta segítteni?
2016. dec. 5. 20:15
 4/8 Phoney ***** válasza:
100%
Ha fogyasztás előtt nagyon kevés szódabikarbónát elkeversz a pohárban, az az ecetet eltünteti, de jó bor nem lesz tőle, max. ihatóbb. És persze az ecetesedésnek indult bort nem érdemes tartogatni, mert folyamatosan romlik.
2016. dec. 5. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
főzzek belőlle pálinkát?
2016. dec. 5. 20:25
 6/8 Phoney ***** válasza:
100%
Igen, az lenne a legjobb, de főzés előtt szintén érdemes kiirtani az ecetet belőle, mert különben a pálinka is ecetes lesz.
2016. dec. 5. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon ecetes pálinkának sem lesz jó,legfeljebb borecet lesz belőle.
2016. dec. 5. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A bor akkor ecetesedik meg, ha kevés volt a kén, rosszul lett kimosva a hordó,esetleg meleg a pince.

Bármelyiktől elindulhat az ecetesedés.

Nem igen lehet megmenteni, sajnos.

2016. dec. 6. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!