Zotya... kérdése:
A bontott bor 1 nap után megromolhat, ha nincs hűtőben tárolva?
Figyelt kérdés
Enyhe ecetes szagot érzek rajta.2016. nov. 30. 13:26
1/6 anonim válasza:
Nem hinném,hogy azért van ecetes szaga.
2/6 Phoney válasza:
1 nap után észrevehetően rosszabb ízű szokott lenni, mint frissen bontva, de ettől még meg lehet inni.
A bornál a szigorúan vett „megromlás” a lassú ecetesedésben merül ki, szóval igények kérdése is, hogy mikortól tekinted romlottnak. (Persze az íze más okokból is el tud romlani, de azoktól még fogyasztásra alkalmas marad.)
3/6 anonim válasza:
1 nap alatt nem indul be az ecetesedés.
4/6 anonim válasza:
A hűtő nem óvja meg, nem is mindegyik jó hűtve. A rendes hűtő túl hideg a hűtendő boroknak.
A levegővel érintkező bor minősége lassan romlani kezd.
5/6 anonim válasza:
1 nap alatt szobahómérsékleten nem romlik a minősége, de nyáron felhevült autóban pár óra is megbuggyan, nem pedig ecetesedik a bor.
6/6 anonim válasza:
#4 gyakorlati tapasztalat hogy a kémiai reakciók sebessége 10 fokonként megduplázódik, tehát érdemes hűteni. Mi lenne, ha azt mondanám neked hogy a bort fogyasztás előtt egy órával is ki lehet venni a hűtőből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!