Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hány sör hány százaléknak...

Hány sör hány százaléknak felel meg. Vizsgálatnál (szonda)?

Figyelt kérdés
nem nagyon értem mi szerint vannak a százalékok.. tudom nem mindegyik sör egyforma erős de kb .. neten utánaolvastam de ott is százalékok vannak.. kb 3 0.5l sör hány százaléknak felel meg?

2016. okt. 22. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:

mivan???? ha megszondáztatnak az a véralkohol szinted mutatja....

attól függ,fél liter sörben,azaz 500mlben,lehet 16gramm alkohol is de több is.

Nos akkor alkohol sürüsége:0,8gramm/cm3 kb

kerekitve

cm3=ml

térfogat átváltva folyadék mennyiségbe

azaz 1 mili alkohol kb 0,8gramm

V/V% = 100ml pia/ml alkohol

4%V/V = 100ml pia/ 4ml alkohol,500ml az 1 doboz,5x 4mililiter alkohol, az 20ml alkohol,1mili 0,8 akkor 20 az 20x0,8 gramm alkohol=16gramm alkohol.

Ha a söröd 4%os akkor 16gramm alkoholt megiszol,elosztod a testsulyoddal,és megvan a véralkohol,azaz hogy 1000ml vérben hány ml az alkohol.

ha egy 70kilos ember issza meg: 20/70 ,ha egy 80 az meg 20/80,azaz minél kövérebb vagy annál jobban birod.

2016. okt. 22. 16:07
 2/5 anonim ***** válasza:

A kalkulátorok legalább négy paraméterrel működnek.

1. Hány kiló vagy?

2. Mikor ittad?

3. Milyen töménységűt? (Sör például van 1,5%-ostól 10%-osig, nem mindegy)

4. Mennyit ittál?

Magyarul, nem mindegy, hogy azt a 3*0,5 liter sört mikor ittad, hány kiló vagy, és főként az nem mindegy, hogy az a sör egy citromos, másfél százalékos, egy 6,5%-os borsodi bivaly, vagy egy 10%-os dán sör volt-e,

2016. okt. 22. 16:11
 3/5 Illetlen Levesek 4 ***** válasza:
15:59-kor írtad ki a kérdést. 3 sör után aznap már ne vezess, másnap reggel nyugodtan.
2016. okt. 23. 10:21
 4/5 A kérdező kommentje:
igen már vártam egy nagtiv kommentet is .köszönöm.. mivel a felhasználó nevem almapálinka nem azt jeleni hogy részeges vagyok vagy esetleg ittasan vezetek mivel még könyvem sincs.. most vizsgázok és nem is iszok mivel 18 éves lány vagyok.. másodszor mivel készülök vizsgázni érdekelt hogy miszerint mutatja kia szonda a százalékot rendőre ellenőrzésnél.. mert z nem méri se a súlyod se azt hogy mikor ittad.. hanem a lehelletből ugyhogy megkérem a sok frank-ot hogy máshol éljék ki a kémikus tudásuat és ne pont a gyakori kérdéseken éljék ki az internet tudását ki ctrl C-zve majd bemásolva ide :)
2016. dec. 4. 19:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én kérek elnézést, amiért a kérdésedre próbáltam a legjobb tudásom szerint válaszolni.

A szonda nem méri sem a testsúlyt, sem az alkohol fogyasztás óta eltelt időt, a szonda egyet mér: mennyi alkohol van jelen a véredben a mérés pillanatában. Ez viszont továbbra is a fenti négy tényezőtől függ.

Akkor másképp mondom. Ha egy 120 kilós férfi megiszik 3 korsó világos sört, és egy óra múlva megszondázza a rendőr, akkor a véralkohol szintje 0.52 ezrelék lesz. Ha egy 50 kilós nő megiszik ugyanennyi sört, egy óra múlva a véralkohol szintje 1,47 ezrelék.

Nem a rendőr méri a súlyt, egész egyszerűen a súly befolyásolja, hogy ugyan annyi elfogyasztott alkohol hány százalékos véralkohol szintet eredményez.

Fenti példánál maradva, ha ugyan ezt a két embert 4 óra múlva vizsgálják, akkor az elsőnek 0,08, a másodiknak 1,02 ezrelék lesz a véralkohol szintje. 6 óra múlva még kevesebb, 8 óra múlva a 120 kilós egyedünknél 0%, a kis vékony csajszinál meg 0,42 ezrelék, azaz meg még mindig kimutathatóan ittas.

Szívesen.

2016. dec. 5. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!