Tönkre mehetett vajon a bor?
2013-ban kaptam egy fehér, édes, BB Tramini bort. 13-as évjárat. Nem ittam meg, betettem a szekrény aljába felbontatlanul. Itt állandóan 25 fok alatti a hőmérséklet és nem süti a nap, viszont nem tudtam a bort elfektetni, mert annyi hely már nem volt.
Tönkre ment vajon a bor ez idő alatt?
@Kérdező: kóstold meg, kiderül. Erősen kétesélyes a dolog. Lehet simán rendben van, de lehet borzasztó lesz - illetve a kettő között bármilyen állapotban lehet a borod. De bőven nem biztos, hogy halott, szóval ne dobd ki.
@2: És igen, újabb példa arra, hogy a traminit a legtöbb ember csak egyszerű, pacsulis, komolytalan borként kezeli. Pedig bőven vannak traminik igencsak szép beltartalommal és sok év potenciállal, amiket _nem_ újborként fogyasztunk - nagyon nem... Persze egy BB édes (illetve nagy valószínűséggel édesített) nem ez a kategória, de a traminit, mint fajtát, nem érdemes így leírni. Azzal sem értek egyet, hogy egyetlen bor sem fejlődne a palackban. Bár való igaz, hogy a palackod érlelés kiszámíthatatlan, és kevés, nagyon kevés bor nyer vele érezhetően, és akkor is el kell találni azt az időt, amennyit érdemes pihentetni, de az, hogy egy bor sem lesz jobb a palackérleléstől, egyszerűen nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!