Nem bírom tartani ivásban a szintet a többiekkel, hallottam a daedalon nevű gyógyszerről ami jó hányinger, hányás ellen. Mennyire hatásos?
Azért leszel rosszul, mert nem bírod rendesen bontani az alkoholt. A daedalon hányáscsillapító, de nagyon megcsap alapból, ha ráiszol, lehet nem hánysz, de hogy a detoxban fogsz ébredni, az hót ziher.
Azt javaslom, hogy próbáld meg elviccelni a tényt a haverok előtt, hogy nem bírod a piát. Ezzel kihúzod addig, amíg fel nem nősz annyira, hogy megértsd ez az egész gyerekes.
Egyet kellene megértened. Amikor az ember hány, az legtöbbször azért van, mert valamilyen mérgezés történt, és így próbál megszabadulni a szervezete a toxinoktól.
Most azokat a ritka eseteket nem venném figyelembe, amikor a hányás szédülés, belső fül irritáció, vagy agyi nyomásfokozódás miatt jön létre, csak az olyan mezei eseteket, hogy túl sokat, túl zsírosat, túl romlottat, túl mérgezőt ettem/ittam. Ha túl sokat iszol, és ettől rókázol, az azt jelenti, hogy a szervezeted már nem tud több alkoholt lebontani. Elképzelhető, hogy a hányást valamilyen szerrel meggátlod, és tovább iszol, de innentől kezdve szinte biztos az alkoholmérgezés. Azt meg neked kell eldöntened, hogy mi a cikisebb. Visszautasítani a harmadik kört, vagy mentővel bejutni valamelyik detoxikálóba.
Egyébként meg vannak olyan emberek, akiknek a szervezetéből hiányzik egy enzim, ezért az alkoholt nem tudják teljesen lebontani, csak acetaldehiddé, ami mérgező. Nálunk ritka, de például az ázsiaiaknál elég gyakori. Ha te ezek közé tartozol, akkor jobb lenne beletörődni, hogy soha nem fogsz tudni lépést tartani a haverokkal.
Ne legyél már ennyire bikra b..meg..
Nagyon remélem hogy 15-16 éves vagy max, ha annál idősebb vagy akkor baromi gáz hogy:
- cikinek érzed kevesebbet inni mint más
- azt hiszed hogy a testsúlynak bármi köze van ahhoz hogy valaki mennyire bírja a piát
Semmi szégyenleni való nincs abban, ha nem bírod a piát. Az a ciki és az ostoba viselkedés, ha nem tudod, mi a mérték, amennyit bírsz és többet iszol. Tök mindegy, hogy saját magadtól, vagy a társaság nyomására.
"Srácok, én már készen vagyok, nekem többet nem kell innom, hogy jól érezzem magam, elájulni meg nem akarok. Ellenben ti jól bírjátok! Egészségetekre!"
Ennyi és ha cikiznek, mond, hogy igyon helyetted is. Majd te nézed, neked már az is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!