Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lekvárból tényleg megvalósítha...

Lekvárból tényleg megvalósítható házipálinka készítése?

Figyelt kérdés
Egyik újságban azt olvastam hogy könnyű szerrel a lekvár pálinkává alakítható. Őszinte leszek, a pálinka méreg drága, ősszel nagyon sok vendégünk lesz, akit illene megkínálni valami alkohol tartalmú itallal is, és ha egy mód van rá nem venném meg a méreg drága pálinkát, inkább elkészítem a vendégeim részére. A kamrába belépve rengeteg vegyes és szilva lekvár fogadott a felső polcon, igaz 2003-as eltevésű, de attól függetlenül gyönyörű színe van és bontatlanok. Egy igazi ínyenc szilvapálinka biztos ízlene a vendégeknek is.

2016. aug. 9. 06:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tudni kéne, mennyi cukor, tartósítószer, sűrítőanyag van benne?
2016. aug. 9. 06:44
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem. A lekvárban lehet tartósìtószer, főleg ha 13 èves, akkor nagyanyáin mèg dobálták a tetejère szorgosan, nem volt hivatalosan rákkeltő.

Ad2, túl èdes, tuti, hogy savszintet állìtani kell hozzá, macerás.

Ad3, tele van több kiló cukorral, abból nemhogy minősègi de a legsz.rabb pálinka lesz

Ad4, nem 1:1 arányban lesz belőle.pálinka, nem.hinnèm, hogy a vendègeket lenyűgöznè fejenkènt 1 ujjnyi...

2016. aug. 9. 06:45
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Elméletileg van legalább 40 üveg szilvalekvár, és van 20 vegyes gyümölcs lekvár, nem gondolom hogy sok tartósítószer lenne benne, a nagyi egészségesen főzött egész életében. Azért majd 60 kilogramm lekvárból szerintem lejön néhány liter minőségi pálinka.
2016. aug. 9. 06:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Régebben minden lekvárba/beföttbe tettek szalicilt, hogy elálljon - az meg tartósítószer, csak nem az iparban használatos szer.
2016. aug. 9. 07:17
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Inkább lekváros palacsintával kínáld meg őket, annak is örülni fognak.
2016. aug. 9. 07:37
 6/13 Phoney ***** válasza:
95%
Ha meg tudod erjeszteni (tartósítószer kérdése, + megfelelő hígítás és savazás), akkor sem lehet belőle élvezhető pálinkát főzni, nem hogy „igazi ínyenc” pálinkát. (Persze egyeseknek minden pálinka élvezhető.)
2016. aug. 9. 14:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom elképzelni. Egyesek régen a cefréhez adták az előző évről megmaradt lekvárt is, (bár ezt is csak hallomásból tudom), de hát ezt nyilván még erjedés előtt tették! Mindenesetre a cukor miatt még ebben az esetben is valamiféle sz.r lesz belőle, nem pedig pálinka. Az is igaz, hogy régen sok mindent mertek pálinkának nevezni, (ami még ma is igaz sokakra).

Vegyél szilvát, ha kell álljatok össze többen, vegyetek annyit, amennyit kifőznek a legközelebbi főzőben (300-400L) csináljatok cefrét, ha jól bántok vele 7-12 nap alatt leforr, s főzessétek ki bérfőzőben. 700 adó plusz 8-900 körül főznek asszem (per liter), bár akkor annak neki lehet esni, orrvérzésig magozni.

Mit jelent az a sok vendég? Hány literre van szükséged? Mert ha pár üveg pálinkáról van csak szó, akkor nem biztos, hogy ér ennyit küzdeni vele, bár tény, hogy pálinkát 6 ezer alatt nem kapsz (5 decis). Tekintélyes ára van, de nagyon nagy munkával jár és odafigyeléssel, így nem csodálom, hogy megvan az ára, én egyáltalán nem sokallom azt, amit elmernek kérni érte, bár igaz, hogy sosem vennék pálinkát, de én még 6000-ért sem adnék oda fél litert az enyémből, az biztos!

2016. aug. 11. 17:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Lesznek páran, házi barackpálinka biztos csúszna a bulin. Már megvettem a kuktát és a rezet. Gazdaságos megoldás érdekel, nem horror áru bérfőzetés. Otthon állítólag ez simán elkészithető
2016. aug. 15. 21:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy nem vagyok a vendéged, mert ebböl iható dolog nem lesz.
2016. aug. 15. 22:15
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

Minek emeled ki a kérdést?

Moslék lesz, nem fogod fel?

2016. aug. 16. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!