Lekvárból tényleg megvalósítható házipálinka készítése?
Nem. A lekvárban lehet tartósìtószer, főleg ha 13 èves, akkor nagyanyáin mèg dobálták a tetejère szorgosan, nem volt hivatalosan rákkeltő.
Ad2, túl èdes, tuti, hogy savszintet állìtani kell hozzá, macerás.
Ad3, tele van több kiló cukorral, abból nemhogy minősègi de a legsz.rabb pálinka lesz
Ad4, nem 1:1 arányban lesz belőle.pálinka, nem.hinnèm, hogy a vendègeket lenyűgöznè fejenkènt 1 ujjnyi...
Nem tudom elképzelni. Egyesek régen a cefréhez adták az előző évről megmaradt lekvárt is, (bár ezt is csak hallomásból tudom), de hát ezt nyilván még erjedés előtt tették! Mindenesetre a cukor miatt még ebben az esetben is valamiféle sz.r lesz belőle, nem pedig pálinka. Az is igaz, hogy régen sok mindent mertek pálinkának nevezni, (ami még ma is igaz sokakra).
Vegyél szilvát, ha kell álljatok össze többen, vegyetek annyit, amennyit kifőznek a legközelebbi főzőben (300-400L) csináljatok cefrét, ha jól bántok vele 7-12 nap alatt leforr, s főzessétek ki bérfőzőben. 700 adó plusz 8-900 körül főznek asszem (per liter), bár akkor annak neki lehet esni, orrvérzésig magozni.
Mit jelent az a sok vendég? Hány literre van szükséged? Mert ha pár üveg pálinkáról van csak szó, akkor nem biztos, hogy ér ennyit küzdeni vele, bár tény, hogy pálinkát 6 ezer alatt nem kapsz (5 decis). Tekintélyes ára van, de nagyon nagy munkával jár és odafigyeléssel, így nem csodálom, hogy megvan az ára, én egyáltalán nem sokallom azt, amit elmernek kérni érte, bár igaz, hogy sosem vennék pálinkát, de én még 6000-ért sem adnék oda fél litert az enyémből, az biztos!
Minek emeled ki a kérdést?
Moslék lesz, nem fogod fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!