Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit tegyek alkoholista vagyok?

Veronika19822008 kérdése:

Mit tegyek alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
2éve alkoholista vagyok,voltam többször elvonon de mindig visszaestem!most 4 honapja folyamatosan iszok!3 honapja fáj a hátam közepe 1 honapja a jobb oldalam meg itt is ott néha!Reggel arra ébredtem hogy szakad rólam a víz,a kezem teljesen el volt áztatva a sok izzadástól!Orvoshoz nem merek menni mert félek a halálos ráktól!Amúgy is félek féltem a haláltól amióta élek!

2016. júl. 27. 07:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem van ebben egy kis ellentmondás. Annyira félsz a betegségekről, hogy még orvoshoz sem mersz elmenni. De közben meg tönkre teszed magad.

Attól nem leszel beteg, hogy orvoshoz mész. És ha nem mész orvoshoz és van valami bajod, attól még nem fog megszűnni.

Minden városban vannak olyan helyek, ahol segítenek szenvedélybetegeknek. Fordulj hozzájuk. Ezer ilyen esettel találkoztak már, nem lesz ciki, nem kell félni. Ők tudják, hogy mit kell tenni. Ne csak a sima kórházi elvonóban gondolkodj. Nem tudom, hogy ott kaptál-e életvezetési segítséget. Olyan helyre menj, ahol van pszichológus és segítenek abban, hogy a lelki okokkal is foglalkozz. Ne csak a "fizikai" leszoktatással.

Ha a párod is iszik, akkor rá nem számíthatsz. Válogasd meg jobban a társaságod. Valószínűleg azért is esel vissza, mert ilyen emberek között vagy.

2016. júl. 27. 09:59
 12/15 anonim válasza:

"E súlyos problémánál világosan kell látnod, hogy amint egy folyamot nem lehet megszüntetni azáltal, hogy valaki kezdi kimeregetni belőle a vizet, hanem csak úgy, hogy a forrás megszüntetését kell vállalnia, éppen így az iszákosságnál a tüneti kezelések, a veszekedések, a fogadkozások, az elhatározások semmit sem érnek. A szeretetlenségnek minden formájával fel kell hagyni.

Gyökeres orvoslás az egyetlen vállalható terápia. Tehát azt kell kinyomozni közösen a józan állapotban lévő iszákossal, hogy mi az, ami elől az italhoz menekül. Ez a forrás. Ezt kell megszüntetni. Az iszákos-mentő akciók is csak annyiban lesznek sikert hozók, amennyiben ez az elv irányítja őket. Ezt a feltárást mindenképpen meg kell próbálni."

A gyökeres gyógyuláshoz a megtérés szükséges.

Itt olvashatsz erről:

[link]

2016. júl. 27. 11:21
 13/15 Lassmich Ruhe ***** válasza:
100%

Nálam a kulcs az volt hogy elfoglaltságot kellett keresni, úgyhogy azzal kezdtem, hogy vettem egy biciklit, elkezdtem azzal járni dolgozni. Eleinte piszok nehéz volt, emelkedőkön le kellett szállnom feltolni, meg izzadtam mint k**va a templomban.

Akkor még mindig esténként iszogattam, meg cigiztem is nagyon. Ahogy elkezdtem rákapni az ízére, egyre kevesebb volt az esti manna, inkább hamarabb lefeküdtem, hogy reggel korábban tudjak elindulni, és nagy kerülőúton menjek, hogy legalább 1 óra kemény tekerés meglegyen. Ahogy jött a rosszabb idő, váltottam spinningre, heti 3-4 alkalommal késő este, hogy mire hazamegyek totál ko. legyek és csak aludni akarjak, ne piálni.

Mostanra már eljárok futni, úszni, meg a bringázás is megmaradt. Vettem egy versenybringát is azóta, leszoktam a piáról, a cigiről, még a kávéról is, meg már a kajázásra is odafigyelek, tejtermékeket elhagytam, stb. (a betegségektől én is rettegtem egyébként)

Lefogytam vagy 15 kilót, jól nézek ki, több az energiám, jobb a közérzetem, 250%kal jobb a sex is, stbstb.

Valahogy nálam az volt a titka, hogy átbuktam egyfajta megszállottá, de a függőknek ez kell szerintem.

Ha meg akarod csinálni akkor meg fogod tudni csinálni, csak az első pár hónapban ne legyen kihasználatlan időd! Mindenhova tervezz be valamit, ha más nem akkor menj el késő este is sétálni ha nem tudsz elaludni, de ne legyen olyan, hogy van időd otthon azon gondolkodni, hogy egy sör belefér, mert az első pohár után már belefér egy pálinka is, az meg már rögtön kívánja a következő sört, stbstb.. ismered az érzést. Kösd le Magad, és nyomjad kemény fejjel amit kitaláltál, át fog alakulni a szervezeted a tisztulással, egyszer csak azon kapod Magad, hogy az lesz a rutin, hogy nem iszol. Kitartás!

2016. júl. 27. 11:23
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is alkoholista voltam évekig. Már minden bajom volt az oldalam fájt nekem is sokat , persze a májam. Pedig azt mondják a máj nem fáj ha igen akkor meg már mindegy. Hát nagy bajom nem volt kissé meg volt nagyobbodva a májam. Na egyszólva kezdtem leromlani egészségileg . Egy rutin laborvizsgálaton olyan májműködést mutattak ki hogy az orvos azt hitte hepatitiszem van. Ez 32 éves koromban volt. Na elegem lett abbahagytam és kész. Azóta bort töményet nem iszom néha sört főleg így nyáron de meg tudom állni hogy alkalmanként egyet kettőt igyak csak.
2016. júl. 27. 18:02
 15/15 anonim ***** válasza:
#14-es te nem én vagyok? :-))
2016. júl. 28. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!