Vodkanarancs keverés?
Háát én kalinkához nem bonyolítanám túl. Az ilyen hátlegalább-gabonaszesz vodkákhoz a "gazdaságos" fajta szénsavasak szerintem pont elég jók.
Szénsavmentes 100%-os narancslével is ki lehet próbálni, de van akinek úgy túl keserű.
Részemről 2-3 dl narancsba szeretek egy felest tenni (100%osnál lehet 1,5-2 dl), attól függ mennyire/milyen gyorsan akarsz beállni:)
Nem szeretem a vodkát, ha iszom akkor is eperlével! Egyszer ittam naranccsal, akkor 2 feles vodkához 2 deci narancslé. 2 dl eperhez 4 felest iszok.
19/mérnökL
Hát mi úgy szoktuk csinálni házibulikban, hogy oda érünk ahhoz aki a bulit tartja, kipakoljuk a konyhában az asztalra az összes piát. Általában pohárból szoktunk inni ilyen erősebbeket, sört szoktuk rendes üvegéből. Kezdetnek olyan negyed pohár vodka, a többi fanta narancs, aztán később már így fele-fele arányban, és néha előfordul hogy háromnegyed pohár vodka és negyed pohár fanta de az már elég dúrva... A fele-fele az szerintem pont ideális.
Amúgy a vodka az tipikusan az az ital amit bármihez lehet keverni. Az arra jó, hogy alkohol tartalmat adjon más italoknak. Bármilyen üditőhöz vagy gyümölcsléhez öntheted. Én szoktam így kísérletezni pl hogy a kicsivel kevesebb mint a feléig felöntöm vodkával a poharat. aztán a megmaradt félnek a háromnegyedéig fanta naracs és a maradékot meg kókusz sziruppal. Egész jó íze van, és még üt is. De bárhogy csinálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!