Ha mondjuk lefagyaztok fél liter töményet, és pl jégkását csinálok belőle az ugyan úgy hat mint ha simán meginnám?
Figyelt kérdés
2016. jún. 6. 18:20
1/6 anonim válasza:
Az ötlet szêp és jó, de a tömény nem fog megfagyni...:D
2/6 anonim válasza:
ahogy az első is mondta : a tömény sima fagyasztóban nem fog megfagyni :D
3/6 anonim válasza:
Kell hozzá vagy mínusz 80 fok, ugye tudod?
4/6 Phoney válasza:
Nem kell minusz 80, egy erősebb fagyasztó megoldja a kásásodást. Igazából többen is panaszkodtak már itt az elmúlt években, hogy bejegesedett a 30-40 fokos töményük. A 37,5 térfogatszázalékos szesz fagypontja pl. -21 fok. Ha ez alatt sem akar kásásodni, akkor érdemes összerázni, hogy a buborékok mentén elinduljon a jegesedés.
A hatás természetesen ugyanaz.
5/6 szaszaa11 válasza:
Kedves Phoney!
Én úgy tudtam minden szesz -annyi fokon fagy meg, amennyi az alkoholszázaléka az italnak, ezek szerint ezt rosszul tudom?
6/6 Phoney válasza:
Rosszul :) A víz-etanol oldatoknak se a forráspontja, se a fagypontja, se a sűrűsége nem lineáris az erősségükkel. Az első táblázat mutatja a fagypontokat térfogatszázalék szerint:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!