Ivott már valaki Puskás El Classico Bikavért?
@5: Nem a termelési árhoz viszonyítva mondtam, hogy teljesen átlagos a linkelt bor ára, hanem a borok szokásos polci árához képest. A gyakorlatban a 2 ezer forint az teljesen korrekt ár egy korrekt borért - ismételten, az átlagos kiskerárakhoz viszonyítva. Valójában ez még a normál árkategória alja csak.
Egyébként én az általam vett borok legalább felét olyan termelőktől veszem, akiknek kevesebb, mint 10 hektár szőlőjük van - néha csak 3-4. Náluk is ez a korrekt ár alja. Egyébként érdekes, de véletlen tudom, hogy egyik sem gazdagodott meg a 2-4 ezres palackárú borokon, sőt. Ez mitől lehet?
Azt mondod, hogy sok kistermelőnek van legalább ilyen jó bora, ezek szerint akkor te kóstoltad ezt a bort. Milyennek találtad?
De ha már megemlítetted, hogy termelők vagytok, csak kíváncsiságból, ha esetleg feltehetek pár kérdést, érdekelne kifejezetten: milyen térállás mellett, mekkora tőketerheléssel dolgoztok? Az erjesztés, érlelés hogy megy, spontán, vagy irányítva? Hordó, vagy tartály, vagy mindkettő? Ha hordó, akkor milyen méretek, milyen pörkölés, illetve hanyad töltéstől hanyad töltésig (amelyiknél releváns ez az infó)? Fehér-, vagy kékszőlő, vagy mindkettő, illetve milyen fajták? Mindkettőnél: almasavbontani szoktatok-e és ha igen, spontán (battonage ide számít), vagy starterkultúrával? Vörösnél pektinbontó enzimet használtok-e, vagy pusztán a jó öreg csömöszölés segít kioldani a fenolos komponenseket a héjból?
Nagyjából milyen stílusban dolgoztok? Száraz boroknál pl maradékcukor mehet-e, vagy cél a csontszárazra erjesztés?
Tudom, sok kérdés, szóval, csak, ha nem bánod a faggatózást, de kíváncsi ember vagyok. És extraként még egy: milyen úton-módon lehet a boraitokhoz hozzájutni?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!