Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ivott már valaki Puskás El...

Ivott már valaki Puskás El Classico Bikavért?

Figyelt kérdés

Jó bor? Vagy csak a dobozát kell megfizetni?

[link]

2016. máj. 24. 12:50
 1/8 Mojjo ***** válasza:
Ezt a bort Csutorás Ferenc készíti (aki egyébként az A.É.S. borbirtok borásza is - az az a borászat, ami részben a Csernusé :) ). Ezt a konkrét bort pont nem kóstoltam, de egyébként jó borokat szokott készíteni, szóval nem hiszem, hogy az ő keze alól különösen rossz bor jönne ki, én ezt is simán meg merném venni. (De ismétlem: a konkrét bort nem kóstoltam. Ami azt illeti, engem taszítanak az ilyen dizájnok, a bor szóljon a borról...)
2016. máj. 24. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
az árából ítélve igen, a legnagyobb részét a doboz és a Puskás márkanév teszi ki
2016. máj. 24. 13:54
 3/8 Mojjo ***** válasza:
@2: teljesen átlagos ára van. Nagyjából e körül az ár körül ingadozik a Csutorás Feri majd összes borának az ára.
2016. máj. 24. 14:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Ezt szoktam a Vityával vedelni liter számra a meccseken, meginni jó, kihányni még jobb.
2016. máj. 24. 23:18
 5/8 anonim ***** válasza:
#3, generációk óta bortermelők vagyunk, és nem,nem tablettás, meg silány minőségű borokat csinálunk, úgyhogy tudom, mibe kerül a bor, és a jó bor is. Nála is azonban, mint a legtöbbeknél, csak a márkanevet kell megfizetni, pedig sok kistermelőnek is van legalább ilyen jó bora, jóval olcsóbban...
2016. máj. 24. 23:43
 6/8 Mojjo ***** válasza:

@5: Nem a termelési árhoz viszonyítva mondtam, hogy teljesen átlagos a linkelt bor ára, hanem a borok szokásos polci árához képest. A gyakorlatban a 2 ezer forint az teljesen korrekt ár egy korrekt borért - ismételten, az átlagos kiskerárakhoz viszonyítva. Valójában ez még a normál árkategória alja csak.

Egyébként én az általam vett borok legalább felét olyan termelőktől veszem, akiknek kevesebb, mint 10 hektár szőlőjük van - néha csak 3-4. Náluk is ez a korrekt ár alja. Egyébként érdekes, de véletlen tudom, hogy egyik sem gazdagodott meg a 2-4 ezres palackárú borokon, sőt. Ez mitől lehet?

Azt mondod, hogy sok kistermelőnek van legalább ilyen jó bora, ezek szerint akkor te kóstoltad ezt a bort. Milyennek találtad?

De ha már megemlítetted, hogy termelők vagytok, csak kíváncsiságból, ha esetleg feltehetek pár kérdést, érdekelne kifejezetten: milyen térállás mellett, mekkora tőketerheléssel dolgoztok? Az erjesztés, érlelés hogy megy, spontán, vagy irányítva? Hordó, vagy tartály, vagy mindkettő? Ha hordó, akkor milyen méretek, milyen pörkölés, illetve hanyad töltéstől hanyad töltésig (amelyiknél releváns ez az infó)? Fehér-, vagy kékszőlő, vagy mindkettő, illetve milyen fajták? Mindkettőnél: almasavbontani szoktatok-e és ha igen, spontán (battonage ide számít), vagy starterkultúrával? Vörösnél pektinbontó enzimet használtok-e, vagy pusztán a jó öreg csömöszölés segít kioldani a fenolos komponenseket a héjból?

Nagyjából milyen stílusban dolgoztok? Száraz boroknál pl maradékcukor mehet-e, vagy cél a csontszárazra erjesztés?

Tudom, sok kérdés, szóval, csak, ha nem bánod a faggatózást, de kíváncsi ember vagyok. És extraként még egy: milyen úton-módon lehet a boraitokhoz hozzájutni?

Köszi!

2016. máj. 25. 00:49
 7/8 Mojjo ***** válasza:
Hopp, egy érlelés szót elfelejtettem visszatörölni, amikor átírtam egy mondatot. Természetesen az a kérdés, hogy az erjesztés spontán-e, vagy sem, az érlelésre ez kevéssé értelmezhető :) Sorry, telefonról néha nehezen látom át, mit is írtam.
2016. máj. 25. 00:55
 8/8 Mojjo ***** válasza:
@5: egy kis frissítés, hátha :) Továbbra is érdekelnének a válaszaid ;)
2016. máj. 28. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!