Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez már alkoholistának számít?

Ez már alkoholistának számít?

Figyelt kérdés
Ha egy férfi napi 12óra munka után meg iszik egy dobozos sört nagyon ritkán (max egy hónapban egyszer kettőt), de mellette semmi mást nem fogyaszt (cigi bor pálinka vodka stb), illetve kocsmázni sem jár, csak otthon issza meg azt az egy sört, akkor már alkoholista?
2016. máj. 12. 21:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%
Az alkoholista az az, aki rendszeresen ÉS mértéktelenül fogyasztja, nem tudja korlátozni magát.
2016. máj. 12. 23:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az :)
2016. máj. 12. 23:29
 13/18 anonim ***** válasza:
A kérdésben szereplő valószínűen nem az. A 3-as válaszoló valószínűleg az.
2016. máj. 13. 09:07
 14/18 A kérdező kommentje:
Értem köszőnöm a válaszokat.
2016. máj. 13. 15:30
 15/18 anonim ***** válasza:
Az első szerintem csak ironikus akart lenni. Nyilván nem az. Havi 1-szer 2-szer 1-2 sört meginni nem alkoholizmus. Ha valaki átlag 1-szer berúg havonta, de nem ugyanolyan időközönként, és azután képes mondjuk több hétig pia nélkül kibírni az sem alkoholizmus. Ha valaki minden nap megiszik 1 sört vagy 1 pohár bort és rosszul érzi magát hogy 1 napot ki kell hagyjon, az alkoholizmus, de ugyanakkor ez a mennyiség nem károsítja a szervezetet, még egészséges is lehet. Akkor van nagy baj ha napi több adag szeszt fogyasztasz minden nap, és rosszul vagy ha ki kell hagyj egy napot. Persze itt sem mindegy hogy napi 3-4 sörről, vagy fél liter töményről beszélünk, de a napi 3-4 sör is már kicsit sok és hosszú távon káros a szervezetre.
2016. máj. 13. 17:11
 16/18 anonim ***** válasza:
és tényleg ugyanaz ha csak hétvégente iszol sokat és hétközben semmit mintha egész héten minden nap iszogatnál?
2016. máj. 13. 18:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem tökmindegy, hogy milyen nemű és mennyit dolgozik, ha minden nap innia kell, akkor alkesz...

Ez ma még csak 1 sör, nemsokára 2, majd pár év múlva már napi 1 karton...

2016. máj. 14. 22:50
 18/18 anonim ***** válasza:

" Az alkoholisták elvonóra járnak. Én szórakozni. :D"

Nem minden alkoholista jár elvonóra. Sokan pont társasági alkoholisták, és szesztestvéreket, meg szeszcsaládot találnak maguknak a szórakozóhelyeken. Úgyhogy óvatosan a közhelyekkel!

2016. máj. 16. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!